Gündem
10 Mayıs 2010 14:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:17

DENİZ BAYKAL İSTİFA ETTİ, HABER KANALLARI ÇAKILDI! KİM NE YAPTI?(MEDYARADAR/ÖZEL)

Deniz Baykal, istifasını açıkladığı konuşmasını sürdürürken TV kanallarında da canlı yayın yarışı vardı.İşte dakika dakika kanalların durumu...

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok'a ait olduğu ileri sürülen ilişki kasetinin internette yayınlanmasının siyasette yarattığı deprem sürüyor. Dört gündür sessizliğini koruyan Deniz Baykal, bugün canlı yayında 'kasetteki görüntüler'i inkar etmedi ancak “Bu bir komplo” dedi, hükümeti suçladı. Baykal, parti kurmaylarının 'Yapmayın Başkanım' çağrılarını duymazdan gelerek istifa kararı verdiğini açıkladı.

Baykal olayında üç maymunu oynayarak evrensel nitelikte habercilik sınavında sürünen, sıfır alan haber kanalları CHP liderinin basın toplantısında ise amansız sıkı bir yarışa girdiler.

Haber kanalları sabah saatlerinde duyurdular Baykal’ın basın toplantısı düzenleyeceğini. Ve kameralar, yayınlar saat 13:30’a ayarlandı.

Saatler 13:30’u gösterdiğinde Baykal kameraların karşısına geçti. Ve haber kanalları da canlı yayına başladı. İşte o andan itibaren Medyaradar da kanalların performansını kayda aldı. İşte haber kanallarının performansı:

NTV:
13:30’da yılların deneyimli ismi Oğuz Haksever ekranda. Ankara Bürosu’nun “Baykal, partisinin Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) İstifa Etmeyi Düşündüğünü Söyledi” haberini aktarıyor. Ekranda da bu ifadeler yazılı olarak ‘Son Dakika’ çerçevesi içinde duyuruluyor. Baykal kameraların karşısında foto muhabirlerinin flaşı yüzünde patlıyor peşi sıra… Baykal fotoğraf çekiminin bitmesini bekliyor bir süre. Saat 13:36’da da konuşmaya başlıyor. Sözlerinden deneyimli NTV kadrosu Baykal’ın istifa etmeyeceği anlamını çıkartıyor ve 13:44’te basıyor ekrana SON DAKİKA çerçevesi eşliğinde “BAYKAL BIRAKMIYOR” yazısını. 13:45’de ise Baykal’ın istifa sözleri üzerine 13:46’da “BAYKAL BIRAKIYOR” yazılıyor ekrana… NTV kararsızlığından Baykal’ın konuşması biter bitmez yani 13:47’de vazgeçmek zorunda kalıyor, ekrana “BAYKAL İSTİFA ETTİ” yazılıyor.

CNN Türk
Saat 13:30’dan itibaren SON DAKİKA çerçevesiyle “BAYKAL İSTİFAYI DÜŞÜNÜYOR” demeye başladı. 13:43’de kanalın yöneticileri sapsarı SON DAKİKA çerçevesinde “BAYKAL İSTİFA ETMİYOR” yazısını ekrana taşıdı. Ve saatler 13:44’ü gösterdiğinde Baykal istifa ettiğini duyurunca CNN Türk editörleri sararıyor ve SON DAKİKA yazısını değiştiriveriyor… Yani CNN Türk çuvallıyor.

24
Saat 13:30’dan Baykal’ın ilk kelimesini ettiği 13:36’ya kadar reklamlar ve kanal içeriğinin tanıtımı ekranda. Kanalın ekranında SON DAKİKA vurgusu yapılmadan “BAYKAL AÇIKLAMA YAPIYOR”  yazıldı. 13:45’de de ekran kırmızıya boyandı. “SON DAKİKA” çerçevesinde “BAYKAL İSTİFA ETTİ” yazıldı.

Habertürk
Saat 13:32’den 13:37’ye dek ekranda tanıtım ve reklam yayını vardı. 13:37’den itibaren ekran kızardı, SON DAKİKA çerçevesiyle “BEKLENEN AÇIKLAMA” başlığıyla Baykal’ın açıklamaları ekrana taşındı. 13:47’de de BAYKAL İSTİFA ettiği duyuruldu.

SKY TÜRK
13:37’den itibaren SON DAKİKA çerçevesinde BAYKAL’DAN İSTİFA SİNYALİ yazıldı, bu da ekranda Baykal’ın görevi bıraktığını söyleyene kadar kaldı.

MEDYARADAR/ÖZEL