Medya
04 Kas 2022 19:51 Son Güncelleme: 04 Kas 2022 20:05

Deneyimli gazeteci KRT TV'ye veda etti! Eski kanalına geri dönüyor

KRT TV'de çarpıcı bir ayrılık gerçekleşti. Deneyimli gazeteci sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada KRT TV'ye veda ettiğini açıkladı.

Gazeteci Bengü Şap Babaeker, KRT'deki Haber Koordinatörü görevinden ayrıldı. Babaeker, yeniden Halk TV'ye geri döndüğünü açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Babaeker, "KRT yolculuğum sona erdi, yeniden HALK TV ekibinin parçası oluyorum. Başta Genel Yayın Yönetmenim, arkadaşım Fikret Bulut ile Genel Müdürüm, ağabeyim Adnan Bulut, tüm yönetime, birlikte yol yürüdüğümüz tüm mesai arkadaşlarıma bin teşekkürler" dedi.

BENGÜ ŞAP BABAEKER KİMDİR?

Bengü Şap Babaeker 1970 yılında Kars’ta dünyaya gelmiştir. Ziya Gökalp İlkokulu’nda, Yalova Lisesi’nde okumuştur. Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun olmuştur.

Gazetecilik hayatına aile dostları, gazeteci ve siyasetçi Metin Işık’ın etkisi ve desteği ile 1993 yılında Dünya Gazetesi’nde başladı. Yazılı basın serüveni kısa süre sonra Kanal 6’ya transferiyle son buldu. O tarihten bu yana, köklü televizyonlarda muhabir, editör, haber müdürü görevlerini yürüttü. Kanaltürk, Habertürk, TV24 gibi yayın kuruluşlarında uzun yıllar çalıştıktan sonra Haber Global televizyonu ve Independent Türkçe servislerinin kurucu yönetim kadrosunda yer aldı. Halk TV Haber Koordinatörü görevinden ayrılarak KRT TV’de Haber Koordinatörü olarak çalışmaya başlamıştır. Bengü Şap Babaeker evli ve bir çocuk annesidir.