Polemik & Kulis
08 Ağu 2019 11:40 Son Güncelleme: 08 Ağu 2019 12:07

Demirören’de üst düzey bir ayrılık daha yolda! Soysal’ın prensinin kalemi kırıldı

Demirören Grubu’nda yaşanan atama depreminin yankıları daha geçmeden yine bir ayrılık iddiası gündemde.

Demirören Haber Ajansı (DHA) ve CNN Türk'ün tepe yönetiminde yaşanan değişikliklerin yarattığı etki daha henüz geçmemişken bir tepe ismin daha apar topar izne çıkarıldığı öğrenildi.

Medyaradar’ın ulaştığı bilgilere göre; Demirören Grubu’nun dijital içeriklerinden sorumlu olan Bülent Ayanoğlu izne çıkarıldı ve dönüşü konusunda da ciddi endişeler mevcut.

SOYSAL’IN GÖZDE ADAMIYDI

Medya grubunun üst yöneticisi olan Mehmet Soysal, daha önce milliyet.com.tr ve gazetevatan.com’un sorumluluğunu verdiği Bülent Ayanoğlu’nu satış sonrası Demirören Medya Dijital Yayınlar Direktörü olarak atamıştı.

Ayanoğlu da tıpkı Soysal gibi İhlas kökenli bir isim.

Ayanoğlu ayrıca seçim döneminde Ekrem İmamoğlu’na karşı özellikle Hürriyet.com.tr aracılığı ile izlenen yayın politikası nedeniyle eleştiri oklarının çevrildiği isimlerden biri olmuştu.

‘A HABER’CİLER KADROYU ALIYOR

Grupta son olarak, DHA'nın mevcut genel müdürü Salih Zeki Sarıdanişmet ve CNN Türk Genel Müdürü Bora Bayraktar görevden alınarak Demirören Medya Danışma Kurulu Üyeliği görevlerine getirildiler.

A Haber İstihbarat Şefi olarak çalışırken CNN Türk Haber Koordinatörlüğü görevine getirilen Kubilay Gülbek, CNN Türk'ten alınarak Sarıdanişment’in yerine Demirören Haber Ajansı Genel Müdürü yapıldı.

A Haber haber müdürü iken CNN Türk Genel Yayın Koordinatörlüğü'ne getirilen Murat Yancı ise Bora Bayraktar'ın yerine CNN Türk Genel Müdürü oldu.