Gündem
14 Mayıs 2010 14:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:18

DEĞİŞİMİN ÖNCÜLERİ VİYANA YOLCUSU! HANGİ GAZETECİLER GİDİYOR?

İzmir Gazeteciler Cemiyeti bu yıl ilk kez uygulamaya başladığı “Gazeteci Değişim Projesi” programı kapmasında İGC üyesi altı gazeteciyi Avusturya'nın başkenti Viyana'ya gönderiyor.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Viyana Belediyesi'nin ortak organizasyonuyla 15-18 Mayıs tarihleri arasında Viyana'da bulunacak gazeteciler, çeşitli temasların yanı sıra şehrin tarihi ve kültürel yerlerini de gezerek izlenimlerini aktaracaklar. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, göreve geldiklerinden itibaren üyelerinin mesleki birikimlerini artırmak ve İzmir’in dış tanıtımına katkı koymak amacıyla çeşitli ülkelerle “Gazeteci Değişim Programı” başlatmayı planladıklarını söyledi. Bu projenin ilk adımını Viyana ile attıklarını vurgulayan Sertel, önümüzdeki süreçte farklı ülkelerlede bu tür değişim programları uygulamak için girişimde bulunduklarını kaydetti.
 
TANITIMA KATKI
Gazeteci Değişim Programı ile ülkeler arasındaki mesleki ve ikili ilişkilerin gelişimine de katkı sağlanacağını dile getiren Başkan Sertel, “Avusturya, Almanya, Yunanistan, Makedonya gibi ülkelerle Gazeteci Değişim Programı başlatmak için temasa geçtik. Bu temaslarımız sonucunda Avusturya'nın Viyana şehrinden olumlu yanıt aldık. Viyana Belediyesi 3 gün süre ile gazeteci arkadaşlarımızı ağırlayacak ve dünyanın en gelişmiş metro ağını barındırmaları nedeniyle özellikle metro konusunda bilgilendirme yapacaklar. Aynı şekilde Viyana'daki gazetecileri de biz İzmir'e davet edeceğiz. İzmir’e gelen arkadaşlarımız bizim ev sahipliğimizde Efes, Meryem Ana, Bergama, Kadifekale gibi tarihi ve kültürel yerlerimizi de gezecekler. Gittiklerinde de elbette izlenimlerini yazacaklardır. Amaç; şehrin tanıtımına katkı koymak ve üyelerimizin yurtdışındaki basın kuruluşlarını, ülkeleri, kültürleri daha iyi tanıyabilmesi, karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunularak, işbirliklerinin geliştirilmesi.”
 
KİMLER GİDİYOR?
Viyana'ya gidecek gazetecilerin altı kişi ile sınırlandırılması nedeniyle başvurular arasından kura çekimi yapıldı. Kura sonucuna göre İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin organizasyonuyla 15 – 18 Mayıs tarihleri arasında Viyana'ya da bulunacak İGC üyesi gazetecilerin isimleri şöyle:
Abdullah Subaşı - TRT
Çağlayan Bilgen - Milliyet Gazetesi
Füsun Çağlar - Akşam Gazetesi
Oğuz Yıldız - Cumhuriyet Gazetesi
Seda Gök - Ticaret Gazetesi
Suavi Yardımoğlu - Ege TV