Gündem
01 Haz 2011 15:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:25

''DARBELER OLDUĞUNDA 13 YAŞINDA ÇOCUK MUYDU?'' BİRAND'A FENA ÇAKTI!

Radikal yazarı Avni Özgürel itirafları ile gündeme oturan Birand ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Ayşenur Arslan’ın sunumuyla CNN Türk’te ekrana gelen ’Medya Mahallesi’nin bugünkü konuğu Radikal yazarı Avni Özgürel’di.

Özgürel, Mehmet Ali Birand’ın kendi köşesinde yaptığı itiraflar eleştirerek söyle konuştu.

"Bugün itiraflar yapıp 28 Şubatta çok günah işledik diyenler, sanki 13 yaşında çocuklar...
Bu sözleri söyleyen insanlar 27 Mayıs 1960’ı, 12 Mart 1971’i,  12 Eylül 1980’i görmüş de 28 şubat’ta biz bilmedik ne olduğunu diyorlar. Birand’ın kastını bilmem... Hasan Cemal’in kitaplarındaki de aynı şey... Bunlar ya Türkiye’de yaşamıyordu... Ya başka bir şey var. İbrahim Kaypakkaya’yı hiç duymamışlar demek ki..."
 
Avni Özgürel, Birand’ın medyanın genlerinde darbecilik var" ve "askeri darbe yapmaya hep laik kesimler kışkırttı" açıklamalarına ise şu yorumu yaptı.

"Türkiye’de bir düzen ortaklığı artık geri alınamayacak şekilde bozuldu. Şimdi günah çıkarma yoluyla yeni bir ittifak oluşturmaya çalışıyorlar. CHP değişti. Laik kimliğini Deniz Baykal’ı şahsında zirveye çıkaran CHP artık yok. Genel Başkan belki hoşa gider belki gitmez ama otonomiden bile sözediyor. Aynı şey Erdoğan için de geçerli. Bu dengeler, geleneksel ittifakların çözüldüğü, deşifre olduğu bir dönemdeyiz artık."