Televizyon
03 Haz 2010 17:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:20

DANİMARKA NİHAYET UYANDI, ROJ TV'NİN KİRLİ YÜZÜ ORTAYA ÇIKIYOR!

Danimarka'da Berlingske Tidende gazetesi tarafından yapılan ve Roj Tv'nin kirli yüzünü ortaya çıkaran haberler sonuç vermeye başladı

Danimarka'da Berlingske Tidende gazetesi tarafından yapılan ve Roj Tv'nin kirli yüzünü ortaya çıkaran haberler sonuç vermeye başladı.

Gazetenin haberinden yola çıkarak Roj TV'ye aktarılan yasadışı paraları araştıran Danimarka Sivil Savunma Ajansı, Kürt Kültür Vakfı'na 'kırmızı kart' verdi. Yöneticilerin vakfa aktarılan paraları uygunsuz bir şekilde yönettiğine hükmeden Sivil Savunma Ajansı ayrıca, vakfın yönetim kurulunda bulunan kişiler için suç davası açmaya hazırlanıyor.

Danimarka'da Berlingske Tidende gazetesi geçtiğimiz Mart ayında yayınladığı haberlerde Kürt Kültür Vakfı'nın Roj Tv'ye yasadışı yollarla para aktardığını ortaya çıkarmıştı. Bu kapsamda birçok belge yayınlayan gazete Danimarkalı yetkililerin bu olaya sessiz kaldığını savunmuştu.

Yaşanan bu gelişmelerin arından Danimarka'da derneklerin faaliyetlerini denetlemekle görevli Sivil Savunma Ajansı olaya el attı. Kürt Kültür Vakfı ile Roj Tv ilişkisini inceleyen Sivil Savunma Ajansı Roj Tv'ye yasadışı para aktarıldığını resmen tespit etti. Kürt Kültür Vakfına 'kırmızı kart' veren ve faaliyetlerini durduran ajans, dernek yöneticileri için de dava açmaya hazırlanıyor. Sivil Savunma Ajansı'nın baş avukatı Kürt Kültür Vakfı yöneticilerinin olaydaki rolünü incelemesi için görevlendirildi.

Sivil Savunma Ajansı, Ritzau Haber Ajansına gönderdiği mektupta 2007 yılında Kürt Kültür Vakfından Roj Tv'ye aktarılan 209,676 Danimarka Kronu ve 2008 yılında aktarılan 101,349 Danimarka kronuyla ilgili usulsüzlüklerin görüldüğünü belirtiyor.

ETİKETLER
#roj tv