Gündem
30 Oca 2024 09:39 Son Güncelleme: 30 Oca 2024 09:43

Damada ihale yağıyor… 120’nci ihalesini aldı!

Eski milletvekillerinden Mustafa Baş’ın damadı Fatih Bolcan kamudan 120’nci ihalesini aldı. Zeytinburnu Belediyesi, 2024 yılı kültür ve sanat merkezlerinin işletilmesi ve organizasyon ihalesini Bolcan’ın şirketine verdi. A Z Reklam İle Zeytinburnu Belediyesi arasında imzalanan sözleşmenin bedeli tam 69 milyon 509 bin lira oldu.

Fatih Bolcan, üniversiteden mezun olduktan sonra önce Milli Gençlik Vakfı’nda çalışmalarda bulundu. Fazilet Partisinin kuruluşundan sonra Gaziosmanpaşa Gençlik Kolu ve İl Gençlik Kolu Başkan yardımcılığı yaptı. Ardından çalışma hayatına başladı. Önce İSKİ’de Basın Danışmanlığı, ardından da Eminönü Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü yaptı. 2003 Yılında AK Parti Milletvekillerinden Mustafa Baş’ın kızı Sümeyra Baş ile evlenen Bolcan’ın kaderi de bu tarihten sonra değişti. MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre 2006 yılında şu anda 1 milyon lira sermayesi olan A Z Reklamı kuran Bolcan, o tarihten bugüne kadar kamudan tam 120 ihale kazandı…

DAMADA RAKİP ÇIKMADI!

AK Partili Zeytinburnu Belediyesi, 19 Aralık 2023 tarihinde ‘2024 Yılı Kültür Ve Sanat Merkezleri, Gençlik Merkezi İşletilmesi ve Organizasyon’ ihalesi yaptı. 71 milyon 82 bin lira yaklaşık maliyetli ihaleye sadece Fatih Bolcan’ın şirketi A Z Reklam teklif verdi. Rekabet koşulları oluşmadan gerçekleşen ihalede sözleşme bedeli ise 69 milyon 509 bin lira oldu. 8 Ocak 2024 yılında yapılan ihale sözleşmesiyle birlikte A Z Reklam Zeytinburnu Belediyesi’nin bir yıllık kültür organizasyonlarını üstlenecek.

 

GAZETELERE HABER SERVİSİNİ O YAPACAK!

İhale cetvelinde Bolcan’ın bir yıl süresince vereceği hizmetler şöyle sıralandı: Ramazan etkinlikleri, seminer, konser, sempozyum için gelenlerin otel ve konaklama giderleri, belediyenin sosyal medyasının yönetilmesi, 12 ay boyunca her ay iki haber ajansı üzerinden haber servisi, medya takibi, ulusal gazete ilanları, bin adet USB, iki bin adet powerbank, 10 bin adet dergi alımı, 54 bin adet günlük gazete alımı, iki bin adet seramik bardak, beş bin adet bez çanta, on biner adet patlamış mısır, gazoz ve dondurma, üç bin adet magnet ve daha bir çok hizmet satın alınacak.

 

7 MİLYONLUK ÇANAKKALE GEZİSİNİ DE O YAPMIŞTI!

Zeytinburnu Belediyesi, 2023 yılı içerisinde Çanakkale Şehitliği gezisi ve kültür gezileri organizasyonu kapsamında bir ihale yaptı. 24 Şubat 2023 tarihinde yapılan ihalenin yaklaşık maliyeti 8 milyon 873 bin lira olarak belirlendi. Üç aylık süreyi kapsayan organizasyon ihalesine katılan beş şirketten üçünün teklifi geçerli sayıldı. Daha önce Zeytinburnu, Fatih, Kağıthane ve Beykoz belediyelerinden sayısız ihaleler kazanan Fatih Bolcan’ın şirketi A-Z Reklam’ın 7 milyon 100 bin liralık teklifi geçerli sayıldı. Bugüne kadar AK Partili belediyelerden 153 milyon liranın üzerinde ihale kazanan Bolcan’ın şirketiyle 12 Nisan 2023 tarihinde sözleşme imzalandı.

ERCAN ÖZTÜRK / ÖZEL HABER