Polemik & Kulis
03 Ara 2021 12:58 Son Güncelleme: 03 Ara 2021 13:01

Cumhuriyet’te bir üst düzey istifa kararı daha! Gazetede sular durulmuyor…

Cumhuriyet’te bir ayrılık daha yaşandı. Mali nedenleri gerekçe göstererek 8 sendikalı gazetecinin işine son verilmesiyle başlayan krizin ardından bugün üst düzey bir istifa haberi geldi.

Cumhuriyet gazetesinde, 8 sendikalı gazetecinin işten çıkarılması ile birlikte başlayan krizde bugün yeni bir gelişme daha yaşandı. MedyaRadar’ın özel haberine göre Orhan Bursalı, gazetedeki Yayın Kurulu üyeliğinden istifa etti.

Öte yandan Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu'nun kararıyla dün görevinden alınan ve yayın baş danışmanlığına atanmasına karar verilen Aykut Küçükkaya’nın da ayrılık kararı aldığı ortaya çıktı. Küçükkaya’nın, söz konusu kararını saat 14.00'te açıklaması bekleniyor.

Aykut Küçükkaya’nın yerine vekaleten Yayın Koordinatörü Serkan Ozan atanmıştı.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet gazetesinde 8 kişi geçtiğimiz günlerde işten çıkarılmıştı. İşten çıkarılmaların gazeteyle sendika arasında yapılan toplu sözleşmenin ardından gelmesi ise manidar bulunmuştu.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Cumhuriyet yönetimini sendika üyesi çalışanları işten atmakla suçlamış ve sendikal haklara karşı bir tutum alındığını öne sürmüştü. Gazete önünde protesto gösterisi düzenleyen TGS'lilere Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya'nın da destek vermesi dikkat çekmişti.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken dün, Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu'nun kararıyla görevinden alınarak, yayın baş danışmanlığına atandı. Yerine ise vekaleten Yayın Koordinatörü Serkan Ozan getirildi.

ORHAN BURSALI YÖNETİMİ ELEŞTİREN YAZI KALEME ALMIŞTI

Gazetede yaşanan tartışma köşelere de yansımaya başlamıştı.

Orhan Bursalı dün kaleme aldığı köşesinde isim vermeden Cumhuriyet yönetimini ve işten çıkarma kararlarına tepki göstermişti.

Bursalı şu ifadeleri kullanmıştı: “Gazeteyi bir arada tutan, kendine karşı olan ve “bırak git artık” diyen ünlü “kişileri” de vakıfta ve gazetede tutan, o bilge lideri! Dinleyen, ikna edilebilen, sevecen adamı... Çözümü adam atmakta bulmadı, sorunlara çözüm aramanın pek çok yönü var. Tepeden dayatmalarla ancak çözümsüzlük üretilir. Şimdilik bu kadar yazayım.”

'GAZETEMİZE KIYMAYIN EFENDİLER'

Ataol Behramoğlu da alınan kararlara sosyal medya hesabından tepki göstermiş ve şu ifadelere yer vermişti:

“Cumhuriyetteki işten çıkarmaları ve bu yöntemi kabul etmek mümkün değildir. Nedeni ne olursa olsun böyle bir zamanda böyle bir karar bu arkadaşlarımızı sokağa atmak, açlığa mahkûm etmek demektir. Bu kararda ısrar edilmemelidir. Gazetemize kıymayın efendiler.”