Gündem
05 Mar 2013 22:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:03

CUMHURİYET YAZARI KOVULMA KARARINI TWİTTER'DAN YORUMLADI

Cumhuriyet gazetesine yönelttiği sert eleştirilerle dikkat çeken Sönmez, Twitter'daki mesajlarında gazetenin yazılarına son vermesini yorumladı.

Cumhuriyet gazetesinde sıcak gelişmeler devam ediyor. Gazete yönetimitarafından yazılarına son verilen Cumhuriyet yazarı Mustafa Sönmez, yönetimin kararını Twitter’da yorumladı.

Cumhuriyet gazetesine yönelttiği sert eleştirilerle dikkat çeken Sönmez, Twitter’daki mesajlarında, gazetenin geleceği için eleştirilerini paylaştığını söyledi. Bir çok gazete ve TV kanalından teklif aldığını açıklayan Sönmez "Cumhuriyet’in ilkeleri ve kimyası korunarak 2014 yılında 100 bin satışı olan daha demokrat ve etkili bir gazete mümkün.Bu seçenek önümüzde." dedi.

İşte Mustafa Sönmez’in Twitter’daki mesajları:

Cumhuriyet Gazetesi Yayın yönetmeni İbrahim Yıldız, bir ileti ile gazetede yazılarıma artık yer verilmeyeceğini bildirdi.

Bu, beklediğim bir iletiydi. Hem köşemde hem sosyal medyada Cumhuriyet’te doğru bulmadığım şeyleri eleştirdim ve öneriler geliştirdim.

Dahi iyi bir Cumhuriyet için yönetime talip olduğumu da bildirdim ve yine sosyal medyada bunu kamuoyu ile paylaştım.

Cumhuriyet çalışanları,okurları, Cumhuriyet isimli ortak mirasın diğer iki bileşeni olduğu için,ne düşünüyor ve öneriyorsam bunu açık yaptım

Sosyal medyada yazdıkalrım çeşitli portallar aracılığıyla kamuoyu ile paylaşıdı.Bundan son derece memnunum. Sorun kitlelerce paylaşıldı

Cumhuriyet için hazırladığım alternatif öneriyi de Cumhuriyet Vakfı yöneticilerine ulaştırdım.sitemden ulaşılabilir http://mustafasonmez.net

Benim bir kaybım yok, daha iyi bir Cumhuriyet için Vakıf yönetiminin önünde bir seçenek var. Değerlendirmelerini bekliyorum.

Cumhuriyet’in ilkeleri ve kimyası korunarak 2014 yılında 100 bin satışı olan daha demokrat ve etkili bir gazete mümkün.Bu seçenek önümüzde.

Şimdide birçok gazete ve tv kanalı katkılarıma açık olduklarını belirttiler.herkese teşekkürler. toplumla iletişimim elbette kesilmeyecek.