Gündem
05 Eyl 2010 14:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:36

CUMHURİYET KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA SANSÜR MÜ UYGULADI?

Kılıçdaroğlu'nun, Tunceli'deki sözleri Cumhuriyet gazetesinin internet sitesindeki arşivinden çıkarıldı.

Cumhuriyet gazetesi ilginç bir sansüre imza attı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “(Hayır)la genel affın yolu açılır” şeklindeki sözlerinin haberleştirildiği 26 Ağustos 2010 tarihli nüsha Cumhuriyet gazetesinin internet sitesindeki arşivinden kaldırıldı. Gazeteye internet üzerinden abone olan okurlar, gazetenin 1998 sonrası arşivine ulaşabilirken, Kemal Kılıçdaroğlu’nun tartışmalara neden olan genel af sözlerinin haberleştirildiği 26 Ağustos 2010 tarihli gazeteye arşivden kaldırıldığı için ulaşamıyor.

CUMHURİYET GAZETESİ DOĞRULADI

Cumhuriyet Gazetesi Bilişim Servisi yetkilileri, 26 Ağustos 2010 tarihli nüshanın internet sitesindeki arşiv bölümünde yer almadığını doğruladı ve internet sitesini hazırlayan YÖRENET Teknoloji A.Ş. ile görüşülmesi gerektiğini söylediler. YÖRENET Teknoloji A.Ş yetkilileri ise, konunun inceleneceğini söylediler.

İŞTE O HABER

Cumhuriyet gazetesinin internet sitesinin arşiv bölümünden çıkarılan nüshada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılışdaroğlu’nun, Tunceli mitinginde yaptığı konuşma yer alıyordu. 26 Ağustos 2010 tarihinde 1. sayfada, “(Hayır)la genel affın yolu açılır” başlığıyla yer alan haberde aynen şu ifadeler yer almıştı:

“Memleketi Tunceli’de düzenlediği mitingde gövde gösterisi yapan Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanı sıfatıyla ilk kez genel aftan söz etti. Kılıçdaroğlu coşkulu kalabalığa, “(Hayır) deyin, toplumsal mutabakatla doğudan batıya, kuzeyden güneye herkese genel affın yolu açılsın” diye seslendi. (...)

KILIÇDAROĞLU’NDAN SONRA ÖCALAN DA “HAYIR” ÇAĞRISI YAPTI!

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Tunceli’de açıklamalarından bir gün sonra Abdullah Öcalan açıklamada bulunmuş. Referandumda boykot kararını değerlendiren Öcalan, “AKP’yi ciddi ve samimi görmüyorlarsa mevcut boykot tutumlarını daha da aktifleştirebilirler, aktif boykot konumuna geçerler. Referandum konusunda kararı halka ve kurumlarımıza bırakıyorum. Tartışmalarından sonra hayır bile diyebilirler, ben buna da karışmam, halkın vereceği her karara saygılıyım” dedi.

KILIÇDAROĞLU MU BASKI YAPTI?

Kemal Kılıçdaroğlu, kamuoyundan gelen tepkiler üzerine genel af çıkışından çark etmişti. Kılıçdaroğlu’nun, Cumhuriyet gazetesi yönetimine baskı yaptığı ve genel af çağrısı yaptığı sözlerinin yer aldığı nüshanın internet sitesinden kaldırttığı ifade ediliyor.

“KILIÇDAROĞLU, CUMHURİYET’İ BAYRAK GİBİ TAŞIRDI”

CHP Parti Meclisi (PM) üyesi ve Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nuran Yıldız, bir internet sitesinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhuriyet gazetesine bakışını anlatmıştı. Kılıçdaroğlu’nun 15 yıllık dostu olduğuna dikkat çeken Dr. Nuran Yıldız, “Sağın en güçlü olduğu dönemde... Maliye’nin efsane Gelirler Genel Müdürü Altan Tufan’ın yardımcılığını yaparken... Cumhuriyet gazetesi okumanın cesaret ve de demir gibi bir yürek istediği günlerde... Cebinde Cumhuriyet’le girerdi, Bakanlığa... Bayrak taşır gibi taşırdı gazetesini... Anlayın” demişti.

VAKİT