Politika
15 Mar 2021 11:29 Son Güncelleme: 15 Mar 2021 11:59

Cumhurbaşkanına o dizide rol verilecek mi? TRT1'de ekrana gelecek...

TRT1 ekranında seyirciyle yakın bir zamanda buluşacak olan 'Bir Zamanlar Kıbrıs' dizisinde sürpriz bir gelişme yaşandı. Çekimleri KKTC'de süren dizinin setini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar "Rol verilse her filmde oynarım" dedi. Bu sözlerin ardından Cumhurbaşkanı Tatar'ın dizide rol alması gündeme geldi.

Başrollerini Ahmet Kural, Serkan Çayoğlu, Pelin Karahan, Tayanç Ayaydın, Gülper Özdemir ve Devrim Saltoğlu'nun paylaştığı TRT1'in yeni yapımı 'Bir Zamanlar Kıbrıs' KKTC'de çekiliyor. Dizi, yıllardır tartışılan ve kapalı olan Maraş'ın açık olan kısmında çekiliyor. 

Kıbrıslı Rumların, Türklere saldırılara başladığı 1963 yılında yaşananları anlatan belgesel niteliğindeki dizi için 'hayalet kent' unvanlı Maraş kenti film seti haline getirildi.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk halkının varoluş ve özgürlük mücadelesini ekrana taşıyacak olan Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi setini ziyaret etti. 

ROL VERİLİRSE HER FİLMDE OYNARIM

Tarihi kentteki dizi setini dün ziyaret eden KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, dizinin soykırım seviyesine ulaşan Rum saldırılarını anlatması nedeniyle çok önemli olduğunu belirterek, “Rol verirlerse ben her filmde oynarım” dedi. 

Kıbrıs Türklerine Rum saldırılarının başladığı 1963-68 yılları arasında bir Türk ailenin dramını konu alan dizinin çekimleri geçen yıl sivil ziyarete açılan 1974 öncesinin turistik Maraş kentinde sürüyor.

Maraş’ta dizi setini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “150 kişilik büyük bir film seti yapıldı, büyük emek harcanıyor, Kıbrıs Türklerinin uğradığı zalimliği önce Türk insanı ardından da dünyaya anlatması bakımından çok önemli bir dizi. Dizinin devamı da gelecek, 85 ülkede izlenebilecek” dedi.