Politika
09 Eki 2022 15:09 Son Güncelleme: 09 Eki 2022 15:11

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Onur Şener çıkışı! "Meselenin takipçisiz olacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Onur Şener cinayetiyle ilgili "Faillerin hak ettiği cezayı alması için meselenin takipçisiz olacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Resim ve Heykel Müzesi Açılış Töreni'ne katıldı.

Erdoğan'ın burada yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

"Devlet idaresinde makbul makbul olmayan vatandaş ayrımına gidenler sanatta da aynısını yaptı. Sanat dalları ve sanatçılarımız arasında ayrım yapmadan başarıyı destekleme çabasında olduk. 

Salgın döneminde sanatçılarımızı kendi kaderine teslim etmedik. Bizim sanat anlayışımız ülkemizin yerli ve milli değerlerini gözardı etmeden evrenseli kucaklamak üzerine kuruludur. Sanatı tekelleştiren sanatçıları tolumun karşısında konumlandıran çarpık bakış açısını reddediyoruz.

Hunharca katledilen müzisyen kardeşimizi istismar etmek ne ahlakidir, ne insani ne de vicdanıdir. Babasını kaybeden kız çocuğumuza, hayat arkadaşını kaybeden eşine yapılmış bir zulümdür. Elbette tepkimizi göstereceğiz, faillerin hak ettiği cezayı alması için meselenin takipçisiz olacağız."