Gündem
24 Mayıs 2023 18:29 Son Güncelleme: 24 Mayıs 2023 18:43

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'mülteci' açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Hemşehri Dernekleri Buluşması'nda önemli açıklamalarda bulundu. Son günlerin tartışılan konu 'mülteci' meselesine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "500 bin mülteciyi Suriye'nin kuzeyindeki biriket evlere gönderiyoruz. 1 milyon mülteciyi de gönderme çalışmaları sürüyor." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki 'Sivil Toplum Kuruluşları ve Muhtarlar Buluşması'nın ardından ikinci programı olan olan Hemşehri Dernekleri Buluşması'na katıldı. Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "CHP lideri kendisine açılan krediyi yanlış yollara saparak heba etti." dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Gençler bu vatan topraklarını parçalamak isteyenlerin kalp gözleri zaten mühürlüdür. Onlar gerçekleri göremezler. Bizim sözümüz Malazgirt'ten bu yana anadoluyu toprak bilenedir. Bizim sözümüz milletimizedir.

Biz sözümüzü millete söylerken CHP Genel Başkanı her gün bir maskesini takarak geziyor. Sözünü Kandil'e söylüyor. Bölücü terör örgütü liderleri de her gün yeni bir açıklamayla desteklerini sürdürüyor. Bay Bay Kemal Selo'ya ne diyor? Kim bu Selo? Diyarbakır'da 51 vatandaşımızın ölümüne neden olan bu değil mi?

CHP lideri kendisine açılan krediyi yanlış yollara saparak heba etti. Ben hesap uzmanıyım diyor. Gittin oy oranı yüzde 1 olmayanlara 40 milletvekili verdin. Sen nasıl hesap uzmanısın? Gelin 28 Mayıs'ta Türkiye Yüzyılı önünde hep birlikte kenetlenelim. Türkiye'nin yükselişini hep birlikte sağlayalım.

Yurt dışında kullanılan oy 2 milyona yaklaştı. İstiyoruz ki yurt dışından da gümbür gümbür oylar gelsin. Dün bunu Malatya'da gördüm, 50 bin kişi katıldı. Sonra Sivas'a gittik 100 bin kişiyle miting yaptık. Yiğidolar acayip geliyor. Ankara-Sivas arası Yüksek Hızlı Treni yaptık mı? Yaparsa AK Parti yapar. Fuat Bey ilk açılışını yaptı. Ben de dün ziyaret ettim. Cumhur İttifakı Sivas'ta 4 vekil çıkardı. 5'in 4'ünü bize verdiler. Biz asla istismar siyaseti yapmadık. SKK'yı batırmak suretiyle başlayan kariyerini kaset kumpasıyla CHP'nin başına geçen kişi Türkiye'yi yönetmeye talip.

Seçim gecesi bizdeki sonuçların aynısı kendinden olmasına rağmen milletimize 'öndeyiz' yalanını söyleyenlere bu ülke teslim edilir mi? Gençlerimizin keskin zeka ürünü bir video üzerinden olmadık hakaretler yağdıran birine ülke teslim edilir mi?

500 bin mülteciyi Suriye'nin kuzeyindeki biriket evlere gönderiyoruz. 1 milyon mülteciyi de gönderme çalışmaları sürüyor. Projeler şu anda hazırlanıyor. Biz ihanet şebekesi değiliz. Biz ensarız ve muhacirlere de o şekilde yaklaşıyoruz.

Ben Hatay'a 4 kez gittim. Defne, yüzde 90 Bay Bay Kemal'e oy verdi. Bize yüzde 8 verdi. Biz buna rağmen devlet hastanesini yaptık. Bize oy versin vermesin biz ona bakmayız. Bizim farkımız bu. Bay Bay Kemal aç susuz bırakabilir ama biz bırakamayız.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının yaptıktan sonra sosyal meyda üzerinden şu mesajı paylaştı;

Milletimiz 14 Mayıs’ta, koltuk paylaşımı üzerine kurulu; kavgasız, gürültüsüz, hilesiz-hurdasız günleri geçmeyen koalisyon masasına onay vermemiştir. Ülkemizi 3 ayda, 5 ayda, 8 ayda bir hükûmetlerin değiştiği eski kaotik günlerine geri döndürme tekliflerini reddetmiştir. İktidara giden yolu millî irade yerine Kandil’de ve Pensilvanya’da arayanlara kırmızı kart göstermiştir.

Ekonomisini Londra’daki tefecilere ve IMF komiserlerine teslim etmek isteyenlere “hadi oradan” demiştir. Yabancı dergi kapakları üzerinden kendisine parmak sallayan güçlere teslim olmayacağını böylece ilan etmiştir. Mecliste çoğunluğu 323 milletvekiliyle Cumhur İttifakı’na vermesi hem güvenin göstergesi hem de irade beyanıdır.

14 Mayıs’ta “İstikrar Sürsün, Türkiye Büyüsün” diyen tüm vatandaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Meclis'te oluşan bu tabloyu daha da güçlendirerek 28 Mayıs’a taşıyacağımıza inanıyorum.