Gündem
17 Eki 2023 21:49 Son Güncelleme: 17 Eki 2023 21:58

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan hastane katliamı sonrası sert sözler

İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği bombalı saldırı sonrası yüzlerce insan hayatını kaybetti. Gazze Sağlık Bakanlığı ölenlerin çoğunun bebek, çocuk ve kadın olduğunu açıkladı. Olay sonrası İsrail'in katliam gibi saldırısı dünyadan yoğun tepki topladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, Gazze’de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum." dedi

İsrail, Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırılarında bu defa hastaneyi hedef aldı. Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesi’nin (Al Ahli Arab Hastanesi) İsrail savaş uçakları tarafından bombalandığı belirtildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN İLK TEPKİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'in Gazze'deki hastanede gerçekleştirdiği katliam hakkında, "İçerisinde kadınların, çocukların, masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak, İsrail’in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneğidir. Gazze’de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum." dedi.

MISIR'DAN KINAMA

Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah es-Sisi yaşanan katliam sonrası yaptığı açıklamada, "İsrail'in Gazze'deki hastaneleri bombalamasını kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

TRUDEAU: HABERLER KORKUNÇ YIKICI VE KABUL EDİLEMEZ

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, hastane bombalanması sonrasında, "Haberler korkunç yıkıcı ve kabul edilemez. Hastaneye saldırmak yasa dışıdır." dedi.

"SAVAŞ SUÇUDUR"

Filistin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İsrail'in Gazze'deki hastaneleri vurması savaş suçudur" dedi.