Gündem
08 Ağu 2023 21:47 Son Güncelleme: 08 Ağu 2023 21:52

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya net mesaj! "Türkiye oyun kurucu bir ülke haline gelmiştir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 14. Büyükelçiler Konferansı'nda önemli açıklamalarda bulundu. "Üç kıtanın kalbinde yer alan Türkiye, hadiseleri tribünden seyredemez. Sahada ve masada güçlü olmak bizim için tercih değil mecburiyettir." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sığınmacıların gönüllü geri dönüşüne ilişkin olarak da konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 14. Büyükelçiler Konferansı'nda katılımcılara hitap etti.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

15'inci yılını geride bırakan Büyükelçiler Konferansı'nın büyük bir boşluğu doldurduğunu görüyoruz. Elbette her çalışma gibi konferansın da verimliliğini arttırma noktasında iyileştirilmesi gereken yönleri olabilir. Gerek mahiyet gerekse görüşülecek konular bakımından daha rafine daha odaklı bir programın hazırlanması memnuniyet vericidir.

Dışişleri Bakanımız ve ekibini artık geleneksel hale gelen konferansımızı başarıyla organize ettikleri için tebrik ediyorum. Büyükelçiler Konferansı'nın Dışişleri teşkilatımızla birlikte devletimizin tüm birimleri için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Devletimiz ve milletimiz adına bir vefa borcunu vurgulamak istiyorum. Bizler bu topraklarda bin yıllık mevcudiyetinin her safhasını mücadeleyle geçmiş, bir milletin mensuplarıyız.

Tarihimiz boyunca elde ettiğimiz hiçbir kazanım birileri tarafından bize altın tepside sunulmadı.Haçlı seferlerinden Moğol istilasına kadar doğrudan varlığımıza kasteden saldırılarla karşılaştık.

Sahip olduğumuz her şeyin bedelini misliyle ödedik. Önce Çanakkale'de ardından Kurtuluş Savaşı'nda bizi yok etmek isteyenlere karşı insanlık tarihinin en destansı mücadelelerini verdik. Tüm bu saldırıları püskürtmeyi başardık.

Diplomasinin tüm imkanlarını, sert ve yumuşak güç unsurlarının tamamını kullanarak Türkiye'nin menfaatlerini korumanın derdindeyiz.

Üç kıtanın kalbinde yer alan Türkiye, hadiseleri tribünden seyredemez. Sahada ve masada güçlü olmak bizim için tercih değil mecburiyettir.

Diplomasinin tüm imkanlarını, sert ve yumuşak güç unsurlarının tamamını kullanarak Türkiye'nin menfaatlerini korumanın derdindeyiz.

Türkiye, uluslararası ilişkilere damgasını vuran, birçok kritik başlıkta dahli aranan, tavrı yakından takip edilen oyun kurucu bir ülke haline gelmiştir.

Irak ve Suriye istikrara kavuştukça, sığınmacıların gönüllü, güvenli ve onurlu geri dönüşleri de hızlanacaktır.

Irak'la birlikte Türkiye'nin de toprak bütünlüğünü tehdit eden terör belasını ortadan kaldırıncaya dek operasyonlarımız sürecektir.

Dostlarımızın sayısını daha da artırmanın derdindeyiz. Bizim kimseyle, özellikle komşularımızla çözülemeyecek hiçbir meselemiz yoktur

Hedefimiz, ülkemizin etrafında barış, istikrar ve refah kuşağı tesis etmektir. Diyalog ve diplomasi bizi bu hedefe taşıyan en önemli iki aracımız olacaktır.

(İslamofobiyle mücadele) Türkiye, bu mücadelenin sancaktarlığını yapma sorumluluğunu, asırlardır olduğu gibi bugün de hakkıyla ifa edecektir.

ETİKETLER
#erdoğan #dünya #mesaj