Gündem
20 Ağu 2023 23:16 Son Güncelleme: 20 Ağu 2023 23:30

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Macaristan'da sıcak karşılama! Tokalaşmak için sıraya girdiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın daveti üzerine resmi temaslarda bulunmak üzere Macaristan’a geldi. Ülke liderleriyle görüşme yapan Erdoğan, Budapeşte'de kendisine sevgi gösterisinde bulunan Macar vatandaşları selamladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın daveti üzerine Macaristan Devleti’nin Kuruluş Günü kutlamaları ile Macaristan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Dünya Atletizm Şampiyonası etkinliklerine katılmak üzere Macaristan’a geldi.

KUTLAMALARA KATILACAK

Başkent Budapeşte’de Ferenc Liszt Uluslararası Havalimanı’na "TUR" uçağıyla iniş yapan Erdoğan, Budapeşte Dünya Atletizm Şampiyonası 2023 Erkekler 100 metre yarışı finalini izleyerek Karmelita Manastırı’nda gerçekleştirilecek Kuruluş Günü kutlamalarına katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Macaristan heyetinde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, , Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Çağatay Kılıç eşlik ediyor.

MACAR VATANDAŞLARI SELAMLADI

Final öncesi Erdoğan birçok ülke lideriyle görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan daha sonra Budapeşte'de kendisine sevgi gösterisinde bulunan Macar vatandaşları selamladı.

VUCİC PAYLAŞTI: 'İKİLİ VE BÖLGESEL MESELELER GÖRÜŞÜLDÜ'

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Macaristan Devlet Günü kutlamaları kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Paylaşımında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı etiketleyen Vucic, "Erdoğan ile her zaman önemli ve açık şekilde ikili ve bölgesel meseleler hakkında görüştüklerini" kaydetti.

Vucic paylaşımında, "Türkiye ile ilişkilerimizi mümkün olan en iyi şekilde sürdürmek bizim için önemli ve bu toplantı, karşılıklı çıkarların tüm alanlarında zaten iyi olan Sırp-Türk işbirliğini güçlendirme yönünde bir başka adımdı." ifadelerini kullandı.

Paylaşımında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bölgedeki barış ve istikrarın korunması hususunu da görüştüklerini kaydeden Vucic, Türkiye'nin yapıcı angajmanıyla bölgedeki en etkili uluslararası aktörlerden biri olduğunu ifade etti.