Gündem
21 Haz 2019 00:13 Son Güncelleme: 21 Haz 2019 09:19

Cumhurbaşkanı Erdoğan yine İmamoğlu'nu hedef aldı: "Başkanlığı düşecektir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı sosyal medya ve televizyon ortak yayınında Ahmet Hakan, Işıl Açıkkar ve Salih Nayman’ın sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı sosyal medya ve televizyon ortak yayınında Ahmet Hakan, Işıl Açıkkar ve Salih Nayman’ın sorularını yanıtladı.

VIP kriziyle ilgili konuşan Erdoğan, "Valimiz olayı yargıya taşıma kararında. Valime sahip çıkmak zorundayım, onu yedirtmem" dedi. Erdoğan, İmamoğlu'yla kendisini kıyaslayarak, "Ben belediye başkanı iken okuduğum bir şiir nedeniyle mahkum oldum. Bu mahkumiyet nedeniyle belediye başkanlığımı elimden aldılar. Bu daha belediye başkanı olmadan devletin valisine küfrediyor. Yasalarımızda küfürlerin karşılığı şu kadar yıldan şu kadar yıla bellidir. Benim belediye başkanlığım nasıl düştüyse onunki de düşer. Ben yaşadım çünkü. Cezası belli bir süreyi aşarsa başkanlığı düşecektir"diye belirtti.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şu şekilde:

Valimiz olayı yargıya taşıma kararında. Valime sahip çıkmak zorundayım, onu yedirtmem.

Hukuk içerisinde olacak olan bir şey. Benim orada 'yapamaz' dediğim bir şey yok. Yargı böyle bir şeyi verdiği takdirde, vermesi halinde bu düşer. Hele hele bir konu var ki o da şudur; biliyorsunuz özellikle bu tür yargı süreci içerisinde belli bir süreyi aşan ceza alması halinde bu düşecektir. O süreyi aşmazsa zaten göreve devam eder. Seçildikten sonra bu valinin özellikle savcılığa müracatıyla başlayacak olan bir süreçtir. Bu da bir defa görevi ihmal değil, kötüye kullanmaktır. Bu daha göreve gelmeden bu işi yapmak suretiyle o cezayı aldığı anda bir defa, benim bu kanaatimdir, yargı da bu kararı verirse, zaten onun belediye başkanlığı, nasıl benim düştüyse, onun da belediye başkanlığı düşer. Ben yaşadım çünkü. Ben yaşadığımı söylüyorum.

Ben belediye başkanı iken okuduğum bir şiir nedeniyle mahkum oldum. Bu mahkumiyet nedeniyle belediye başkanlığımı elimden aldılar. Bu daha belediye başkanı olmadan devletin valisine küfrediyor. Yasalarımızda küfürlerin karşılığı şu kadar yıldan şu kadar yıla bellidir.

Benim belediye başkanlığım nasıl düştüyse onunki de düşer. Ben yaşadım çünkü. Cezası belli bir süreyi aşarsa başkanlığı düşecektir.

Performansı değerlendirirken daha dinamik bir görüntü sergilemek, diğer taraftan da birikimiyle ağırlık gösteren bir aday… Bu şekilde ele aldığımız zaman Binali Bey’in duruşunda bir olgunluk, derinlik var… İDO’dan yola çıkacaksın, milletvekili olacaksın 11-12 yıl Ulaştırma Bakanlığı yapacaksın, Başbakanlık, Meclis Başkanlığı… Başbakanlığım döneminde Binali Bey’in elinin değmediği yer yok.

ÖCALAN'IN MEKTUBU

Olaya ben şöyle bakıyorum. Bizim derdimiz o değil. Buralardan ne gelir ne gelmez onları az çok kestiriyoruz. Burada bir iktidar savaşı var. Bu iktidar savaşında, Öcalan ve Demirtaş noktasında da ciddi bir iktidar mücadelesine kayma noktasına giriyor. Ben daha da ileri taşıyorum, dağ da, Avrupa’da bu işin içinde. Öcalan kendi iktidarını bunların hiçbirine kaptırmak istemiyor. Demirtaş’a tutun da dağa hesap sormaya kadar. Onların ihanet ettiğini düşünüyor, kesin tavrı var. Siz kendi gücünüzü ortaya koymalısınız, bunların herhangi birinden yana değil, kendi gücünüzden yana olmalısınız diyor. Böyle bir durum söz konusu. Tabii biliyorsunuz, PKK’nın bir kanadı CHP’ye destek veriyor, bir kanadı da 3. Yol diyor. Çok şükür Binali Bey’in bunlarla hiçbir ilişkisi yok. Biz sadece MHP ile kurduğumuz ittifakı götürüyoruz. Konuyu aldığımda daha detaylı mesajlarım olacak. Bir siyasetçi olarak bu konularla ister istemez ilgimiz olur. Ben Kürt kardeşlerimin istismarına üzülüyorum.

Onlara gönül verenler bizim partimize oy verebilir. CHP’ye gönül veren vatandaşlarıma da sesleniyorum. Bizim işimiz yönetici kadrolarıyla…

SAADET PARTİSİ'NE ZİYARET

Binali Bey üzerine düşeni yaptı. Ziyaret etmesi gereken, Saadet Partisi'nin üst yönetimindeki kişileri ziyaret, Binali Bey'in gösterdiği nezakettir. Bununla da kalmadık, kalmayacağız. Başka ortak dostlarımızı da devreye sokmak suretiyle girişimlerimiz olacaktır. Geleceğimize yönelik bir ortak oluşumun adımlarını atalım. Şu an burada atılmış olumlu bir gelişme yok gibi.

Geçmişte, çok müstesna günlerimiz olmuştur. Özellikle o günlerde bize kalan güzellikleri, bugüne ve geleceğe taşıyalım. Davamıza faydamız olsun.