Gündem
03 Mar 2023 22:34 Son Güncelleme: 03 Mar 2023 22:40

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Toplantısı'nda konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Toplantısı'nda, Afet Yönetimi Kurulu kurulacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Toplantısı'nın kapanışında konuştu. Bakanlar Süleyman Soylu ve Murat Kurum'un bilgilendirmeleri sonrasında açıklama yapan Erdoğan, "Afet Yönetimi Politikaları Kurulu kuracağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Tarihimizin en ağır can kayıplarından ve yıkımlarından biri olan 6 Şubat depremlerini afetler konusunda yeni bir miladın başlangıcı haline getireceğiz.

Türkiye'yi, dünyanın afetlere karşı en hazırlıklı ve afetler sonrasında en hızlı ve etkili tepki verebilen ülkesi haline getirmekte kararlıyız.

Depremden alnının akıyla çıkan TOKİ projelerimizle dalga geçenlerin olduğunu da biliyoruz. İnşallah bundan sonra daha süratli ve pratik hareket etmemiz hususunda kimsenin şüphesinin kalmadığına inanıyorum. Türkiye'nin afet meselesini bir bütün olarak görme ve sonuçlarını bütünüyle mücadele etme sürecine ulaştık.

Depremi yangından, seli heyelandan, terörü sığınmacı krizinden ayrı görmemiz mümkün değildir. Deprem sahasındaki ve koordinasyon sürecindeki pratiklerimizi ve her alandaki uzmanlarımızın birikimleriyle harmanlayarak gerekli adımları atacağız.

Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki 9 adet olan Politikalar Kurulu'na 10'uncu olarak Afet Kurulu'nu ekleyeceğiz. Afetleri yakından takip etme ve çalışmalara direkt müdahil olacağız.

Afet yönetiminde yeni paradigma adımını attık.

Artık yeni bir döneme giriyoruz. 11 ilde başımıza gelen bu deprem felaketinden sonra 81 ilde atacağımız planlama ve yeni projelendirme ile şehirler ve köy evlerinin hepsi ele alınmak üzere elimizi atalım.