Gündem
13 Mayıs 2023 21:32 Son Güncelleme: 13 Mayıs 2023 23:57

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim programını Ayasofya'da akşam namazı ile sonlandırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yoğun geçen seçim programını İstanbul’da gerçekleştirdiği vatandaş buluşmalarının ardından Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’nde akşam namazı ile sonlandırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yoğun geçen seçim programını İstanbul'da gerçekleştirdiği vatandaş buluşmalarının ardından Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nde akşam namazı ile sonlandırdı.

"BİRLİKTELİK DAİM OLMALI"

Namaz sonrası vatandaşlara hitap eden Erdoğan, "Bu birliktelik daim olmalı ve bu birlikteliğiniz bütün İslam dünyasından takip ediliyor. Tüm İslam dünyası özellikle Türkiye'de ne olup bittiğini takip ediyorlar. Düşman mahfiller de bunun aksini takip ediyorlar. Rabbim onlara müsaade etmesin. Hepimiz birlik beraberlik içeresinde olalım. İnşallah bunun neticesini de rabbim bizlere lütfedecektir." ifadelerini kullandı

BAKARA SURESİNİ OKUDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan akşam namazının ardından Ayasofya Camii'nde Bakara suresinin ilk 5 ayetini okudu.

İBADETE AÇILMIŞTI
Danıştay 10. Dairesi'nin Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesiyle Ayasofya ibadete açılmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya'nın Diyanet İşleri Başkanlığına devredilerek ibadete açılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı'nı "hayırlı olsun" mesajıyla paylaşmıştı.

CUMHURBAŞKANI KARARI RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANMIŞTI
Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nin yönetiminin Diyanet İşleri Başkanlığına devredilerek ibadete açılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, 10 Temmuz 2020'de Resmi Gazete'de yayımlandı. Dünya basınında da geniş yankı uyandıran bu gelişme ile Ayasofya, 86 yıl sonra yeniden ibadete açıldı.