Gündem
18 Ara 2023 08:18 Son Güncelleme: 18 Ara 2023 08:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan Macaristan'a gidiyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Macaristan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin Altıncı Toplantısı için Macaristan'a gidiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Macaristan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin Altıncı Toplantısı vesilesiyle Macaristan'a gidiyor.

İletişim Başkanlığı tarafından ziyarete ilişkin yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Başbakanı Sayın Viktor Orban'ın davetine icabetle, Türkiye-Macaristan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin Altıncı Toplantısı vesilesiyle 18 Aralık 2023 tarihinde Macaristan'a resmi ziyarette bulunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Macaristan Başbakanının başkanlıklarında Budapeşte'de düzenlenecek Konsey Toplantısı'yla, stratejik ortaklık seviyesindeki Türkiye-Macaristan ilişkileri tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek, iki ülke arasındaki iş birliğinin daha da derinleştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak. Görüşmelerde, ikili münasebetlerin yanı sıra güncel bölgesel ve küresel meseleler hakkında fikir teatisinde bulunulması da öngörülmektedir. Konsey Toplantısı vesilesiyle, ahdi zemini güçlendirmeye matuf muhtelif anlaşmaların imzalanması ve Türkiye-Macaristan Kültür Yılı’nın açılış töreninin gerçekleştirilmesi de planlanmaktadır." denildi.

ETİKETLER
#erdoğan #macaristan