Gündem
22 Eki 2010 10:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:44

CUMHURBAŞKANI BASIN BAŞDANIŞMANI İLK KEZ KONUŞTU! İŞTE ÇANKAYA KÖŞKÜ'NÜN MERAK EDİLENLERİ!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün basın baş danışmanı Ahmet Sever, ilk kez televizyona çıktı.Köşk'le ile ilgili merak edilenleri açıkladı.

20 yıl gazetecilik yaptıktan sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün basın baş danışmanı Ahmet Sever, dün NTV’nin “Canlı Ana Haber” bültenine katıldı. Can Dündar'ın sorularını yanıtladı.

Sever, "Bu güne kadar hep soru soran pozisyonundaydım. Şimdi garip bir şekilde soru sorulan pozisyonuna geldim. Umarım beni sıkıştırmazsın fazla... Bilmediğim yerlerden de sormazsın..." diyerek esprili bir şekilde başladığı programda Çankaya köşkü ile ilgili merak edilenleri açıkladı.

İşte Cumhurbaşkanı'nın twitter hesabından, Mustafa Mutlu'nun köşesine yansıyan konvoy gelişmesine kadar Ahmet Sever'in ağzından Çankaya Köşkü'nün merak edilenleri...

"CUMHURBAŞKANI TWİTTER'DAN KEYİF ALIYOR"

"Twitter'a yazmak, tamamıyla kendi düşüncesi, kendi tercihi. Aslında ben biraz tereddüt etmiştim Türkiye koşullarında nasıl bir sonuç verir, nelere yol açar gibi birtakım kaygılarım vardı. Ama kendisi son derece kararlı bir şekilde girmek istedi. İyi de bir iletişim kanalı oldu. Bazı mesajlarını Twitter üzerinden veriyor ve bir anda Türkiye'nin gündemine oturabiliyor. Son bir haber çıktı bugün 10. sıradaymış dünyada. Kendisi yazıyor o mesajları bizzat. Zamanının sınırlı olması nedeniyle çok sık katılamıyor oradaki tartışmalara ama mümkün olduğunca daha çok akşam programı bittiğinde katılabiliyor. Ve bundan da aslında büyük bir keyif alıyor."

KONVOY KONUSU OKULLARDA DERS KONUSU OLUR

‘"Konvoy kaza yapmış’ konusu çok enteresan bir olay. Belki okullarda ders konusu olarak ele alınabilecek bir konu. Çünkü o yazı çıktığı zaman gazetede tabii o mail adresi de vardı, oradan yola çıkarak bir araştırma yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanı ‘Ona ulaşın, konuşmak istiyorum, başsağlığı dilemek istiyorum. Yapabileceğim bir şey var mı iletmek istiyorum’ diye...
Ama onun verdiği talimat aslında araştırmayı bambaşka bir noktaya götürdü. Hani böyle birinin olmadığı, bir genç, ‘kamuoyunu bu konuda daha hassas kılmak, dikkatleri bu sorun üzerine çekmek için böyle bir senaryo yazdığını’ söyledi. Aslında yaşanan böyle bir olay yok.

Sayın Cumhurbaşkanı çok önceden, bu yol kesmeler konusunda son derece hassastı ve devamlı ‘kesmeyin’ talimatı veriyordu. Bunun dışında, trafikte bir soruna yol açmamak için ne yapabiliriz diye düşünüyordu. Ve bu helikopter seçeneği daha önce aklına gelmişti. Bundan sonra olabildiğince trafiğe girmeden helikopter kullanarak gideceği yere gitmeye çalışacak."