Televizyon
26 Mayıs 2012 11:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:42

CSI KASIMPAŞA: AKIBETİ İSMİNDEN BELLİ!

Show TV'nin yeni dizisi CSI KASIMPAŞA tutar mı yoksa sonu başından belli boş bir çaba mı? Murat Tolga Şen Medyaradar okurları için yazdı.

Gazetelerde, internet haber sitelerinde okuyorum. Kadir Çöpdemir ve Hasan Kaçan mahsulü yeni bir dizi yakında arzı-ı endam edecekmiş. Adı da; CSI KASIMPAŞA!

Yapımı üstlenen Duka Film dizi için henüz oyuncu seçimi aşamasında hakkında bir şeyler yazmak doğru olur mu bilemem ancak bazen isminin bile bir dizinin kaderini belli ettiğini düşünüyorum.

CSI KASIMPAŞA, belli ki bir kanıt toplama polisiyesi parodisi olacak. CSI ön ekinden anlaşılacağı üzere tıpkı bu yıl sinemalarda izlediğimiz PATLAK SOKAKLAR: GERZOMAT gibi bolca Amerikan polisiyesi özentisi içereceği aşikar. Ya da Türk olma duygusunu bir yabancılaştırma efekti gibi polisiye olayların ortasına sokup gülmece duygusu yaratmaya çalışacak. Kasımpaşalılıkla da bazı siyasi göndermeler yapacağı anlaşılıyor ancak bunların hiciv ya da eleştiri içermeyeceği de belli.

Öyle ya da böyle, bunlar iyi niyetli denemeler olabilir belki ancak seyirci bu tarz dizileri ancak Uzaylı Zekiye zamanlarında ciddiye alıyor, bağrına basıyordu. Ortalama TV izleyicisinin CSI’la falan işi olmaz, gençleri tavlama niyetindelerse o da bu ekibin başarabileceği şey değil.

Hasan Kaçan iyi bir mizahçıdır ancak bu tür temalar karikatüristlerin topu olarak kalsa daha iyi… Son bölümde iyice cılkı çıkmış Kutsal Damacana serisinde, Türkler Uzayda dizisinde gördük; Olmayan türün parodisini yapmak bir süre sonra şiddetli bir kabızlığa yol açıyor. Ayrıca içine bir Türkün, yerel arazlarıyla sokulduğu tüm bilimkurgu, polisiye, fantastik vs. işler karikatür karesiyken göbek çatlatacak denli komik olsa da ete, kemiğe bürünüp sinemada, TV’de karşımıza çıktığında sıkıcı bir seyir olmaktan öte gidemiyor. Bu yazdığımın aksini ispatlayan yegane isim Cem Yılmaz ve onun G.O.R.A, A.R.O.G filmleriydi.

Son söz, CSI KASIMPAŞA çekilir de Show TV yayınlarsa ömrü birkaç bölümden daha uzun olmayacaktır. Yanılmam durumunda bile sezon sonunu zor göreceğini düşünüyorum. Doğmamış bebeğe don biçmişsek de, arkadaş muhabbetlerinde kulağa ilginç gelen her fikrin demlenmeden, pişirilmeden, altı tutmuş mu diye bakılmadan önümüze sürülmesine de itirazımız var. Güzel haftasonları diliyorum.

Murat Tolga Şen / murattolga@gmail.com