Gündem
14 Tem 2023 20:44 Son Güncelleme: 14 Tem 2023 20:57

Çok sayıda kişiyi öldürüp plaja gömmüş! Mimar seri katil yakalandı

ABD’nin New York kentine bağlı Long Island'da çok sayıda cinayet işleyen ve kurbanlarını aynı plaja gömen seri katil yakalandı. Mesleği mimarlık olan 59 yaşındaki seri katil Rex Heuermann'ın evini ve yakınındaki küçük gölü çok sayıda FBI ekibi ve yerel polis didik didik arıyor.

ABD’nin New York kentine bağlı Long Island'da 1996 ile 2010 yılları arasında bir seri katil çok sayıda cinayet işlemiş ve cesetleri aynı plaja gömmüştü. Bölgede bulunan cesetler ve delillere rağmen yıllardır seri katile dair bir iz bulunamamıştı. FBI ve polisin çalışmasıyla bir dizi cinayeti işlediği şüphesiyle bir kişi tutuklandı.

GÖL VE EVİ DİDİK DİDİK ARANIYOR

Eyalet polisi, yerel şerifler, Suffolk İlçe Bölge Savcılığı ve FBI'ın bile dahil olduğu gelişmede ekipler an itibariyle Rex'in evini ve yakınındaki küçük gölü didik didik arıyor. Evde ve gölde ne bulunduğuna dair henüz resmi bir açıklama ise gelmedi.

MESLEĞİ MİMARLIK

59 yaşındaki Rex Heuermann isimli kişi tutuklandı ve önümüzdeki saatlerde mahkemeye çıkartılacağı bildirildi. Long Island'da doğup büyüdüğü belirlenen Rex, 1987'den beri Manhattan'da çalıştığını ifade etti.

Komiser Rodney Harrison, şüphelinin tutuklanmasının ardından Suffolk İlçe Yöneticisi ile basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Polis tarafından yapılan açıklamada ise Rex'in tecrübeli bir mimar olduğu aktarıldı.

PLAJA GÖMÜLMÜŞ KADIN CESETLERİ BULUNMUŞTU

Korkunç cinayetler, Long Island’da 2010’un aralık ayında yaklaşık yedi ay önce kaybolduğu bildirilen Shannan Gilbert isimli kişinin aranması sırasında ortaya çıkmıştı.

ETİKETLER
#seri katil #abd #mimar