Güncel
09 Kas 2020 13:47 Son Güncelleme: 09 Kas 2020 13:52

Çocuğunuz için neden basketbolu tercih etmelisiniz?

Spor yapmak her yaş ve herkes için gereklidir. Bazıları için sağlıklı yaşam, bazıları için tedavi, bazıları için para, bazıları için hedef, bazıları için hobi, bazıları için aşktır SPOR. Sporun faydalarını yazmak için sayfalar yetmez.

Peki bizler Tanrı'nın bizlere bir hediyesi olan vücudumuza iyi davranıyor muyuz? Onun için zaman ayırıyor muyuz? Gereken değeri veriyor muyuz?

Evet, tartışmasız spor hayatımızın sonuna kadar zamanımızı ayırmamız gereken bir alan. Bu yüzden çocuklarımızı, gelecek neslimizi, spordan uzak tutmamalıyız. Gelişen teknoloji ile çocuklarımız hergün daha fazla hareketsiz kalıyor. Fiziksel ve mental olarak gelişimlerini doğru bir biçimde sağlamalıyız. Ve doğru spor branşlarına yönlendirmeliyiz.

Günümüzde spora başlama yaşı 3 yaşa kadar inmiştir. Motorik özelliklerin gelişimi, temel koordinasyon becerilerinin gelişi başlangıç için kaçınılmaz bir gerekliliktir. Basketbol gibi fiziksel eforun yüksek olduğu branşlarda 3 yaş, 4 yaş ve 5 yaş gruplarında oyunlar eşliğinde temel motor becerilerini geliştirmeyi hedefleyen aynı zamanda da basketbol topu ile tanışıp spor disiplini ve komut alma becerilerini kazandırmak hedeflenmelidir.

Gelelim Spor dünyasındaki en büyük 2. branşı olan BASKETBOL alanına.

Basketbol, sadece fiziksel olarak yapılan bir spor değildir.

Basketbol, ruhu olan bir spordur.

Basketbol, saygıdır.

Basketbol, mücadeledir.

Basketbol, disiplindir.

Basketbol, arkadaşlıktır.

Basketbol,kazanandır.

Basketbol, yeri gelir kaybedendir.

Basketbol, eğlencedir.

Basketbol, heyecandır.

Basketbol, kültürdür.

Basketbol, etiktir.

Basketbol, estetiktir.

Basketbol, aşktır, her şeydir.

Basketbol diğer branşlardan farklıdır.Neden mi farklıdır?

Basketbol sürekli gelişen bir spordur.

Basketbolda, el parmaklarından ayaklara kadar koordineli çalışılan bir spordur.

Basketbol takım oyunudur. Bütün takım savunma yapar, bütün takım hücum yapar.

Basketbolda her sporcu aktiftir. Ve sadece fiziksel olarak değil. Bir çok alanda aktiftir.

Basketbol farklı bir kültürdür.

Basketbol eğitimcilerine yani antrenörlere öğretilen ilk şey şudur;" Vatana ve Millete iyi birey, iyi sporcu yetiştirmek" Temel ilkeleri bunun üzerine kurulmuş bir spor branşınının yararlarını say say bitiremeyiz. Basketbol çok fazla kuralları olan bir spordur. Bu kurallar her zaman sporcunun hayatını düzenli ve disiplinli olmasını sağlar. Bu ilkeler ilk olarak basketbol kurslarında öğretilmeye başlanır. Spor disiplini ve spor ahlakı ile birlikte mental beceriler kazandırmak çok önemli bir süreçtir.

Basketbol özet olarak elit bir spordur. Çocuklar özellikle büyüme çağında basketbolu tercih etmelidir. Doğru bir basketbol okulu seçerek ilk adımı atmak önemlidir.

Çünkü basketbol tarihi her zaman iyi bireyler yetiştirmiştir. Basketbolun temeli saygı, disiplin ve sevgi üzerine kurulmuştur. Ve diğer spor branşlarından daha fazla prensiplere sahiptir. Etik değerleri ön plandadır.

 

Son olarak değişen dünyayı, teknolojiyi ve kültürümüzü düşünürsek, sürekli kendini geliştiren ve diğer sporlardan seyir zevki daha yüksek olan BASKETBOL branşını gelecek nesillerimiz için tavsiye ederim..