Gündem
28 Haz 2012 18:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:51

COCA COLA'DAN ALKOL AÇIKLAMASI!

Coca Cola bugün Fransa kaynaklı 'Kolada ürküten gerçekler' haberine ilişkin bir açıklama yaptı.

Bugün basında çıkan kolanın içinde alkol olduğu yönündeki haberlerden sonra Coca Cola konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Coca-Cola’nın içeriğinde alkol bulunduğu yönündeki iddiaları yalanlayan firma, bakanlık tarafından sürekli denetim yapıldığını belirtti.

İşte şirketin o açıklaması;
"28.06.2012 tarihi itibariyle medyada yer alan, yurt dışı kaynaklı, Coca-Cola’nın içeriğinde alkol bulunduğu yönündeki iddiaları içeren haberlere açıklık getirmek isteriz. Coca-Cola, Türkiye’de, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Alkolsüz İçecekler Tebliği’ne uygun olarak üretilmekte ve aynı bakanlık tarafından denetlenmektedir.

Ortadoğu ülkeleri de dahil olmak üzere tüm dünyada Coca-Cola, alkolsüz ürünler kategorisinde üretilip satılmaktadır. Coca-Cola’nın içerisinde alkol bulunmadığı analiz raporlarıyla da tescil edilmiştir."

Coca-Cola’da alkol bulunmadığını gösteren ilgili analiz raporlarını Coca-Cola’nın www.coca-colaturkiye.com adresli web sitesinde, http://www.coca-colaturkiye.com/hakkimizda/merak-ettikleriniz linkini kullanarak, "Coca-Cola’nın içerisinde alkol var mı?" soru başlığı altında bulabilirsiniz.