Medya
28 Oca 2023 22:58 Son Güncelleme: 28 Oca 2023 23:26

Ciner Medya Grubu’nda flaş ayrılık! Hangi ünlü ekran yüzü veda etti?

Ciner Medya Grubu bünyesinde yayın yapan Bloomberg HT kanalında sürpriz bir ayrılık yaşandı.

Bloomberg HT kanalında 13 yıldır görev yapan ve son olarak Küresel Piyasalar programını sunan Dr. Barış Esen yaptığı açıklamada kanala veda ettiğini duyurdu.

Barış Esen sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “13 yıl sonra Bloomberg HT’ye veda… Yolu ekonomiden geçenlerle bir gün bir yerde yeniden buluşuruz” dedi.

BARIŞ ESEN KİMDİR?

İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Barış Esen, Galatasaray Üniversitesi Bölgesel ve Stratejik Etüdler Bölümü'nde yüksek lisansını tamamladı. İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden doktora derecesini aldı. Gazetecilik ve televizyonculuk mesleğine 2004'te CNN Türk Dış Haberler Servisi'nde başladı. 2005 yılından 2010 yılı başına dek SKY Türk haber kanalında muhabir,editör ve sunucu olarak çalıştı. 2010'dan itibaren kuruluş kadrosunda yer aldığı Bloomberg HT'de sunucu-editör olarak görev yapıyordu. Televizyonda Küresel Piyasalar ve Ekonomik Görünüm, radyoda ise Barış'ın Sesi programlarını sunuyordu. Esen aynı zamanda Beykent Üniversitesi Öğretim üyesidir