Gündem
24 Şub 2011 14:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:04

CİNER GRUBU'NA, ŞIRNAK'TA VERGİ REKORTMENİ ÖDÜLÜ VERİLDİ!

Şırnak'ta düzenlenen Vergi Rekortmenleri ödül töreninde vergi birincisi olan Ciner Grubu'na bağlı Silopi Elektrik A.Ş.'ye ödül verildi.

Şırnak'ta Vergi rekortmeni ödül töreninde konuşan Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, 2011 yılı programında çatışmaların yaşandığı Cudi Dağı'nın turizme açılmasının planlandığının öngörüldüğünü söyledi. Düzenlenen gecede ayrıca vergi birincisi olan Ciner Grubu'na bağlı Silopi Elektrik A.Ş.'ye ödül verildi.

Şırnak Defterdarlığı, Şırnak ve Cizre Ticaret Sanayi Odaları tarafından organize edilen Vergi Rekortmenleri ödül törenin renkli görüntülere sahne oldu. Silopi Grand Otel'de düzenlenen geceye Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal, Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı Zeki Vatan, Silopi Kaymakamı Bünyamin Yıldız, Şırnak Rektörü Ali Akmaz, İl Defterdarı Arif Kavalcı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, kurum müdürleri, işadamları ve esnaf katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan Şırnak Vergi Rekortmenleri ödül töreninde bir konuşma yapan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, "Üreten, istihdam yaratan ve ülkemiz ekonomisine katkı sunan vefakâr ve cefakar işadamlarımıza, tüccar ve esnafımıza vergilendirdikleri helal kazançlar için toplanmış bulunuyoruz. Biz ilimizde barış huzur istikrar refah üreten bir kurumlar olarak deneyimlerimizi tüm hemşerilerimiz ile paylaşmak istiyoruz. Odamız bünyesinde kurulan genç girişimciler, kadın girişimciler, ilimizde kurulmuş olan kalkınma ajansı, KOSGEB sinerji odası, yeni kurulan üniversitemizle beraber yatırım yapmak üyelerimize danışmanlık ve mali kaynaklar aktarmak için beklemekteyiz" dedi.

Geliş ayrıca, 2011 yılı hedefleri arasında Cudi Dağı'nın turizme açılmasının hedeflendiğini kaydederek, "ilimiz sınırları içerisinde bulunan kaplıcaların çalıştırılması ve işletilmesi ön görülmektedir. En kısa zamanda ilimizde üretim, üretimde en fazla ihracat yapan firmaların içinde plaket yapmak hayallerimizden biridir" şeklinde konuştu.

Şırnak vergi rekortmenlerini tebrik ederek konuşmasına başlayan Şırnak Valisi Vahdettin Özkan şöyle konuştu: "Öncelikle birey olarak birer mükellef olarak böyle bir akşamda belli bireysel anlamda bir fedakarlık yaparak yeri geldiği zaman enerjimizi belli bir noktaya odaklaştırmak suretiyle daha üretken insanlarımızın daha başarılı olması için elbette kaçınılmazdır. Bu vesile ile bu üretimini yapan bu ticareti yapan bu üretim ve ticaret, belli bir katma değere dönüştüren ve bunu beşeri sosyal ekonomik potansiyelimizin gelişmesinde kullanan siz değerli mükellefler bu toplumun kalkınmasının lokomotifi olduğunu belirmek istiyorum. Bu anlamda bu akşam ödül alan-almayan bütün mükelleflerimizi tebrik ediyorum. Sıralamaya giren arkadaşlarımı tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıllarda daha fazla kazanç, daha fazla kamu harcamalarının finansmanda katkı sunan daha geniş yelpazede bir tüccarımızla, mükellefimizle karşı karşıya kalma temennisiyle hepinize saygılar sunuyorum."

Vali Özkan konuşmasının ardından Şırnak vergi birincisi olan kurum ve şahıslara ödüllerini verdi. Cudi Dağı eteklerinde kurulan ve binlerce kişiye istihdam sağlayan Ciner Grubu'na bağlı Silopi Elektrik A.Ş.'nin ödülünü Vali Özkan, şirketin genel müdürü Serdar Tarhan'a verdi. Şahıs olarak birinci olan Mehmet Yıldızgördü'ye de ödülünü veren Vali Özkan tebriklerini sundu.

Ödüllerin verilmesinin ardından gazetecilerin Şırnak Valisine Tır Parkı'nda şoförlerin kontak kapatma eylemi yaptığını hatırlatması üzerine kısa bir açıklamada bulunan Vali Özkan, "Nakliyecilerin şoförlerimizin bir mağduriyeti varsa onların giderilmesi yönünde kamuya düşen ne varsa biz onları zaten yapıyoruz. Şunu bilmenizi istiyorum. TIR Parkı'ndaki navlun fiyatları veya kamyon ücretleri Kamu otoriteleri, Vilayetler, Bakanlıklar ile hiçbir ilgisi yoktur. Tamamen arz-talebe göre piyasa ekonominse göre ulaşmaktır. Bunun muhatabı ihracatçılardır."diye konuştu.

Yemek ikram edilmesinin ardından gecede çiğ köfte partisi verildi. Daha sonra davul ve zurna eşliğinde çekilen halaya katılan Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, BDP'li Şırnak Belediye başkanı Ramazan Uysal ve Şırnak Rektörü Ali Akmaz aynı safta yer tuttu. Renkli geçen gecenin sonunda Şırnak Valisi ve katılımcılar kurtlarını döktükleri görüldü.

M. Selim YALÇIN / SİLOPİ (AHT)