Gündem
04 Eyl 2014 11:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:38

Cihan Haber Ajansı'ndan Sabah ve Takvim'e dava

Sabah ve Takvim gazetelerinin seçimlerle ilgili 'Kaos ajansı', 'AA: Cihan verilerimizi çaldı', 'Hırsız haber ajansı' başlıklı haberleri yargıya taşındı.

Cihan Haber Ajansı (Cihan), Sabah ve Takvim gazetelerinde seçimlerle ilgili yer alan 'Kaos ajansı', 'AA: Cihan verilerimizi çaldı', 'Hırsız haber ajansı' başlıklı haberleri yargıya taşıdı. Ajans avukatları, 'iftira ve karalama amaçlı' olarak nitelendirdikleri haberlerle haksız rekabet suçu işlendiğini belirtti.
Avukat Hasan Günaydın imzasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen şikayet dilekçesinde, 1992 yılından itibaren faaliyet gösteren Cihan'ın özellikle 2002 yılından bu yana seçim sonuçlarını en doğru ve tarafsız bir şekilde duyuran ajansı olduğu hatırlatıldı.
SUÇLAMA AA'NIN AÇIKLAMASI GİBİ SUNULDU
Suç duyurusu dilekçesinde, "Bu yayınlarda Cihan, 'veri hırsızlığı' ile itham edilmiş ve tamamen mesnetsiz ve gerçek dışı olan bu içerik, kötü niyetli bir biçimde sanki Anadolu Ajansı'nın bir açıklaması gibi sunulmuştur." denildi.
AA logosu kullanılarak yalan haberlere inandırıcılık kazandırılmak istendiğine dikkat çekildi. Dilekçede, "Cihan'ın marka değerini düşürücü, ajans ve yöneticilerinin ticari itibarını ve iktisadi faaliyetlerini zedeleyici, haksız rekabete neden olacak asılsız isnatlar ileri sürülmüş, iftiralarla ajansa zarar verilmiş, haksız rekabet suçu işlenmiştir." ifadeleri yer aldı.
ÖRGÜT MEDYASI, HIRSIZ HABER AJANSI, ÇALDI, YÜRÜTTÜ...
Şikayete konu yayınlarda 'örgüt medyası', 'hırsız haber ajansı', '...skandal', '...çaldı', '...yürüttü', '...sonuç aşırma şaibesi' gibi tahkir ve tezyif edici, suç isnat edici kelimelerle ithamda bulunulduğu belirtildi. Cihan'ın itibar ve saygınlığının yok edilmek istendiği kaydedildi: "Cihan'ın itibarı ve dünya çapındaki marka değeri ortadan kaldırılmaya çalışılmıştır. Hukuka aykırı, mesnetsiz iddialarla müvekkilim yıpratılmış, kamuoyunda ajans hakkında olumsuz bir algı inşa edilmiştir."
Türk Ticaret Kanunu (TTK) 62. maddesi gereğince şüpheli kuruluşların cezalandırılması istendi.
(Cihan Haber Ajansı)