Televizyon
23 Kas 2012 10:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:24

CHP'Lİ VEKİLDEN BOMBA İDDİA; ''BEŞAR KADUMİ İÇİN FİDYE İSTENDİ''

CHP Milletvekili Refik Eryılmaz, Suriye'de kaybolan gazeteci Beşar Kadumi hakkında müthiş bir iddia ortaya attı.

Beyaz Tv ’de Tahir Sarıkaya ’nın sunduğu Uyan Türkiyem programına katılan CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz önemli açıklamalarda bulundu.

Eryılmaz Beşar Kadumi ile ilgili kayıtlarının olmadığını iddia etti. ’ ’Beşar Kadumi ’in eşi Arzu hanım beni aradı. Arzu hanımı Kadumi ’nin kendisine ait cep telefonu ile arayan ve isminin olduğunu söyleyen Suriye’li bir muhalif ’ Eğer Kadumi ’yi istiyorsanız. Biz muhalifiz bize Türk parası ile 200 bin lira verirseniz size onu bulacağız ’ demiş. Beşar Kaddumi'nin devlet yetkililerinde olduğunu ispat etsinler biz vekiller olarak Suriye’ye gider Kaddumi ’yi getiririz. Beşar Kaddumi'nin getirilmesi konusunda İnsan Hakları komisyonunu göreve çagırıyorum. Kaddumi'nin getirilmesi için bize ne görev düşüyorsa hazırız ’ ’ dedi

ŞAMİL TAYYAR’I MAHKEMEYE VERİYORUM’

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz kendisi hakkında Suriye Ajanı diyen AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ’ı iddiasını ispat etmemesi halinde dava açacağını söyledi. Eryılmaz, "Bir milletvekili ne konuştugunu iyi bilmesi gerek elinde delil olması gerek. Şamil beye hodri meydan diyorum iktidardasınız elinizde benimle ilgili ne belge varsa bunu çıkarın diyorum. Gençlik yılları derken hangi yılları kasdediyor. Ben 1969 dogumluyum Arabistanda 2 yıl inşaat işinde çalıştım. 12 Eylül olaylarında ben 10 yaşındaydım. Benimle ilgili ne iddia varsa gitsin suç duyurusunda bulunsunlar. El Muhaberatla ilişkide olduğumu iddia ediyor Şamil bey ne belge varsa ortaya koysun. Avukatımla görüştüm kendisini mahkemeye veriyorum. Ayrıca kendisi hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Benim inancıma hakaret edemez. Devletin kurumları kendi ellerinde. Çamur atarak milletvekilliği yapamazsanız. Bende onun hakkında iddialarda bulunurum. Ama bana yakışmaz. Bu ahlaki olmaz. Hayatım boyunca hiçbir örgütle bağlantım olmadı kendisinin varsa onu bilemem.

Tahir Sarıkaya ’nın ’Aydınlık gazetesinin Ankara temsilcisini Esad ’a siz mi götürdünüz?’ sorusuna, Eryılmaz şunları kaydetti:

’ ’Ben Beşar Esad ’i tanımıyorum, 15 aydır benim telefonlarım dinleniyor, 15 aydan bu yana takip ediliyorum. Ellerine ne kayıt varsa açıklasınlar veremeyeceğim hesap yok. Bir gazetecinin Suriye’ye gidemez mi. Şamil bey ABD ’ye gittiği zaman onlara CIA ajanı mı diyeceğiz ’ ’