Televizyon
14 Oca 2016 11:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:17

CHP'den TRT için kanun teklifi!

CHP, TRT'nin reklam gelirleri dışındaki kaynaklarının kesilmesine yönelik kanun teklifi hazırladı.

Zaman'dan Habib Güler'in haberine göre; Anamuhalefet partisi CHP, elektrik faturalarından yılda 800 milyon TL kazanmasına karşılık iktidar partisinin yayın organı olmakla suçlanan TRT'nin, reklam gelirleri dışındaki kaynaklarının kesilmesine yönelik kanun teklifi hazırladı.

Teklifin gerekçesinde, “Vatandaşlarımızın tümünden gelir elde eden bir kurumun sadece belli bir siyasi anlayışın temsilcisi gibi hareket etmesi ve propagandasını yapması kabul edilebilecek bir durum değildir. Aynı zamanda bu durum medya kuruluşları arasında bir haksız rekabet ortamının oluşmasına sebep olmaktadır. Teklif ile bu adaletsiz tablonun ortadan kaldırılması amaçlanmaktadır.” denildi.

Sayıştay'ın son raporuna göre, elektrik faturalarından yıllık 800 milyon TL gelir elde eden TRT, 7 bini aşkın personeli bulunmasına karşılık yapımlarının yüzde 87'sini 600 milyon TL karşılığında dışarıdan satın alıyor. Muhalefet partilerine göre ise tüm vatandaşların vergilerinin aktığı TRT, iktidar yandaşlığı yapıyor. CHP genel başkan yardımcıları Sezgin Tanrıkulu ve Veli Ağbaba ile Grup Başkan Vekili Özgür Özel, hazırladıkları kanun teklifiyle elektrik faturaları başta olmak üzere çeşitli kalemlerde vatandaştan kesilen TRT payının kaldırılmasını önerdi. Teklif gerekçesinde, TRT'nin 1963'te tarafsız yayın yapma amacı ile kurulduğu ve ilgili kanun çerçevesinde vatandaşlardan kuruma destek için çeşitli vesilelerle pay alındığı belirtilerek “TRT'nin tüm yurttaşlarımızdan pay alarak gelir elde etmesi ve yayın yapmasına karşın geçmişten bu yana tarafsız ve bağımsız yayıncılık yapmadığı kamuoyunda kabul görmektedir.” denildi.