Gündem
25 Ağu 2023 19:12 Son Güncelleme: 25 Ağu 2023 19:23

CHP'de 'değişim' hareketi tek isimde toplandı! Özgür Özel hazırlıkları tamamladı

Seçimlerin ardından 'değişim' hareketini başlatan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun dümeni İstanbul'a kırması sonrası 'değişimin' önderliğini Özgür Özel'in çekmesi bekleniyor. Grup Başkanı Özgür Özel'in yol haritası çizilirken adaylığını açıklayacağı tarih de belli oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun rotasını İstanbul'a çevirmesinin ardından yerel seçim öncesi kongre yapmayı planlayan ana muhalefet partisi CHP'de gözler Özgür Özel'e çevrildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultayda yeniden aday gösterilmesi beklenirken, İmamoğlu da belediyeye yeniden aday olduğunu duyurduğu basın toplantısında, Kılıçdaroğlu’nun "Geçmişi temiz biri olsun, bırakırım" sözlerine atıf yaparak "CHP’nin tarihini bilen, geçmişi tertemiz evlatları vardır. Bunlardan biri, ismi geçtiği için Özgür Özel’dir" ifadelerini kullanmıştı.

ADAYLIK TARİHİ NETLEŞTİ

BBC Türkçe’nin haberine göre Özgür Özel, önümüzdeki hafta vizyon belgesini açıkladıktan sonra Eylül’ün ilk haftası da genel başkanlığa aday olduğunu duyuracak.

Değişim talebinin gerekçelerini sıralayacağı ve adaylık kararının zeminin oluşturacak olan vizyon belgesi üzerinde çalışmalarını sürdüren Özel’in basın toplantısıyla mı, yoksa İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 'değişim' çağrısını duyurduğu gibi sosyal medya hesabından mı duyuracağı henüz netlik kazanmış değil.

ADAYLIK AÇIKLAMASI GENEL MERKEZDE OLMAYACAK

Yakın ekibine göre Özel adaylık açıklamasını, henüz mekan ismi belli olmamakla birlikte kesinlikle "Genel merkez ve Meclis dışında" bir yerde yapması bekleniyor.

KADROSUNU DUYURMASI BEKLENİYOR

Adaylık açıklamasında kendisine destek veren ve Parti Meclisi’nde (PM) MYK’da yer vereceği "kadrosu" ile birlikte kameraların karşısına geçmeyi planlkayan Özel'in "kadrosu yok, örgütte, tabanda desteği yok" eleştirilerine de cevap vermesi bekleniyor.

İMAMOĞLU DESTEK VERECEK

İmamoğlu’nun destek vermesi beklenen Özel’e, seçimden önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yakın kurmay ekibinde yer alan, ancak seçimden sonra “değişim” talebini dile getiren isimlerin yanı sıra, milletvekili grubu ve Parti Meclisi’nden, hatta MYK’da da destek verenler olduğu ileri sürülüyor.

ZOOM TOPLANTISINDAKİLERE YER YOK!

Özel’in PM listesinde, kamuoyuna sızan İmamoğlu yapılan “Zoom toplantısında” katılanlara yer vermeyeceği, zaten bu isimlerin de listelerde yer alma gibi bir talebi bulunmadığı, değişimi desteklediğine işaret ediliyor.

Özel, geçmiş açıklamalarında "Üzerine sorumluluk düşerse adaylıktan kaçmam, fedakarlık düşerse bir dakika düşünmem" diye konuşmuştu.