Gündem
07 Ağu 2023 20:18 Son Güncelleme: 07 Ağu 2023 20:26

CHP'de 'değişim' fırtınası! Sezgin Tanrıkulu'da Kılıçdaroğlu'nu yalnız bıraktı

Kritik seçimlerin ardından CHP'de fitili ateşlenen 'değişim' çağrısı her geçen gün katlanarak büyüyor. 'Değişim' kervanına CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhur İttifakı'nın kritik seçimlerden zaferle ayrılmasının ardından CHP'de işler sarpa sardı... İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başlattığı 'değişim' çağrısı her geçen gün katlanarak büyüyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik tepkilerin de geldiği bu günlerde Gelişmeler merakla takip 'değişim' kervanına bir kişi daha katıldı.

"ÖZELEŞTİRİ MEKANİZMASINI DEVREYE SOKAMADIK"

Sözcü TV'nin aktardığı habere göre; CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, katıldığı canlı yayın programında "değişim" çağrılarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Tanrıkulu şu ifadeleri kullandı:

"Bizim meselemiz, ben daha önceki görüşlerimi de söyledim. Cumhuriyet Halk Partisi'nin meselesi, kendi üyelerini tatmin edecek bir süreç değil. Partimizin meselesi, bize oy vermiş ve oy verebilecek bütün seçmeni tatmin edebilecek bir öz eleştiri mekanizmasını devreye sokmuş olmasıydı. Ama sokamadık maalesef. Dolayısıyla, üyelerimizle bir kurultay sürecini başlattık. Bir milyon 300 bin üyemiz var ama onu da ifade edeyim. Mahalle kongreleri yapıldı.

"SEÇMENİMİZ ÖFKELİ"

İstanbul'da, büyük kentlerde üyelerimizin çok az bir kısmı ilgi gösterdi. Bu da bir gerçek aynı zamanda. Dolayısıyla başka bir mekanizmanın hızla devreye sokulması lazım ki, bunu parti meclisinde önümüzde seçmenimizin öfkesini ortadan kaldıracak, yeniden sandığa gidecek esaslı bir yol haritasını önümüze koyabileceğimiz bir sürecin olması lazım. Tabi ki bu değişimden ve yenilenmeden geçiyor"