Televizyon
23 Ara 2023 18:25 Son Güncelleme: 23 Ara 2023 18:27

ÇGH'den Büyükekşi'ye gönderme: ‘Yeter…’

Çok Güzel Hareketler Bunlar programında bu hafta, futbolda hakemlere yönelik yapılan şiddet skeci gündem oldu.

Star TV ekranlarında izleyicilerle buluşan 'Çok Güzel Hareketler 2'nin 160'ncı bölümünde futbolda şiddet ve hakemlere yapılan hakaretler ele alındı.

Skeçte, maça giden bir grup futbolseverin ve Birol’un hakeme "Görevini iyi yap" diye bağırması üzerine, hakemin Birol’u ilk yarı hakem yapması üzerine yaşanan olayları anlatıyor.

Görüntülerde, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin Halil Umut Meler'e uygulanan saldırıdan sonra yaptığı açıklamaya da gönderme yapıldı.

BÜYÜKEKŞİ’YE “YETER” GÖNDERMESİ

MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyla ilgili geçtiğimiz günlerde konuşan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Bu saldırı Türk futbolu adına şanssız ve utanç duyulacak bir saldırıdır. Artık yeter diyoruz. Her gün bir hakemi suçluyorlar. Hakemlerimiz de insan. Mutlaka hataları olabilir ama bu kadar da tekmeler yumruklar atacak şekilde olmaz. Son verelim artık. Tüm kamuoyuna, tüm medyaya, tüm sosyal medyaya, tüm hakem yorumcularına, tüm kulüp başkanlarına, tüm yöneticilere, tüm teknik direktörlere, saha kenarında hakemlerini başını yiyenlere sesleniyorum. Türk futbolunun marka değerini düşürmeyelim, dünyaya daha fazla rezil olmayalım" ifadelerini kullanmıştı.

Büyükekşi’nin “Yeter” çıkışı ise o dönem gündem olurken Çok Güzel Hareketler Bunlar’daki skecin TFF Başkanına göndermede bulunduğuna dair yorumlar yapıldı.