Gündem
30 Mayıs 2012 16:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:43

ÇGD ALİ AKEL'İN YENİ ŞAFAK'TAN GÖNDERİLMESİNE SERT TEPKİ GÖSTERDİ!

Yeni Şafak yazarı Ali Akel'in görevine son verilmesi gazetecilik meslek örgütlerini ayağa kaldırdı

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), Yeni Şafak yazarı Ali Akel’in görevine son verilmesine sert tepki gösterdi..

İşte ÇGD’nin Ali Akel’in görevine son verilmesiyle ilgili basın açıklaması :

BASIN AÇIKLAMASI
 
Uludere’de 34 Kürt gencin hayatını kaybettiği hava bombardımanı herkesi ayağa kaldırdı. İktidar hariç, vicdan sahibi herkes, yaşanılan bu vahşete sessiz kalamadı. Eli kalem tutan, “tasma takmayı” reddeden, aydınlar, gazeteciler bu vahşetin sorumluların hesap vermesini istedi, istiyor…
 
Yenişafak Gazetesi’nin “vicdan sahibi” yazarlarından Ali Akel’de “Roboski katliamının” sorumlularından hesap sormak için oturdu bilgisayarının başına. Akel, hükümetin arka bahçesi sayılan bir gazetede “vicdan sahibi” olduğunu kanıtlayan bir yazı kaleme aldı.
 “Sizler konuştukça vicdanlarımız kanıyor” diye seslendi hükümete...

Akel, yazı yazmanın aynı zamanda vicdan ve onur meselesi olduğunu bilerek devam etti ve: “Kasımpaşalı gibi ortaya çıkın ve deyin ki: Evet, bir hata yaptık. Hem de öyle bir hata yaptık ki, bu hatamız bizi mezarımızda bile rahat bırakmayacak!.." dedi.

Akel’e yanıt gecikmedi…

Akel, çalıştığı gazeteden kovuldu…

Böylece bir meslektaşımız daha hoşa gitmeyen yazılar yazdığı için işsiz kalan gazeteciler kervanına eklendi. Ne yazık ki, bu sayı artarak devam edecek...
 
Ancak, Çağdaş Gazeteciler Derneği olarak Uludere’de, tutuklu gazeteciler için kapattığınız kulaklarınızın duyması için gür bir şekilde biz daha sesleniyoruz sizlere.
“Boyunlarına tasma takmaktansa, cezaevlerini tercih eden,  onursuz gazeteciler olmaktansa aç kalmayı tercih eden kişiler olarak kovulsak da, karanlık zindanlarınıza da hapsetseniz de başarılı olamayacaksınız!!!
Bizler ….
İnadına Uludere katliamınızı yazacağız…
İnadına Türkiye’nin nasıl bir polis devletine dönüştürüldüğünü yazacağız.
İnadına özel yetkili mahkemelerinizi yazacağız…
İnadına gençleri uydurma suç ve soruşturmalarla cezaevlerine yollamanızı yazacağız.
 
İnadını kalemimizi bükmeyeceğiz ama bu zulmünüz karşısında mazlum Anadolu halkın sizler için de bir gün kalem kırabileceğini de hatırlatmak istiyoruz.
 
Ve son olarak ÇGD, yandaş, candaş ayırımı yapmadan bütün meslektaşlarımızın “vicdanlı ve onurlu bir şekilde mesleklerini yapabilme” mücadelesini sürdürecektir.

ÇAĞDAŞ GAZETECİLER DERNEĞİ  YÖNETİM KURULU