Gündem
03 Nis 2015 10:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:10

Cezayir'de Türk mobilyası rüzgarı....

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafından yürütülen Marmara Mobilya Birliği Kümelenmesi (MARMOB) Ur-Ge projesi kapsamında Cezayir’de başarılı bir etkinlik gerçekleştirildi.

Ekonomi Bakanlığı destekleri ile oluşturulan MARMOB Ur-Ge proje grubunun 35 üyesi de İnegöl’de yerleşik olan üretici ve ihracatçı firmalardan oluşuyor. 

MARMOB, 3 yıl sürecek olan proje süresince gerçekleştireceği etkinliklerle sadece ihracat artışını değil, ihracat yapılan pazar çeşitliliğini de artırmayı hedefliyor. Bunun için bir yandan mevcut pazarlardaki payların artırılması planlanırken bir yandan yeni pazarlara giriş stratejilerinin geliştirilmesi ve uygulanması için çalışmalar hız kesmeden sürdürülüyor.

Cezayir’de Şubat ayında gerçekleştirilen etkinlik bu amaç doğrultusunda önemli başlangıç oldu. 18 küme üyesi firmanın ürünleri eşliğinde Başkent Alge’de organize edilen Ticaret Heyeti adeta fuar havasında geçti. Öyle ki, ülkenin dört bir yanından gelen ziyaretçilerle 200’ün üstünde iş görüşmeleri gerçekleştirildi ve görüşmeler sonucunda somut sonuçlar alındı. Etkinlik öncesinde ve etkinlik süresince ülke basını da yakından ilgilendi ve böylelikle ülke genelinde “Türk Mobilyası” imajına önemli katkı sağlanmış oldu.

MARMOB, bu başarılı adımın ardından, hız kesmeden yeni projelere start veriyor. Yeni hedef pazarlar ise Dünya mobilya pazarının en büyük ithalatçılarından olan İsviçre, büyük bir potansiyeli olan Hindistan ve hatta önemli bir ihracatçı olan Çin...