Gündem
14 Ara 2023 10:04 Son Güncelleme: 14 Ara 2023 10:05

Cezaevlerinde kaç yabancı olduğu açıklandı

Adalet Bakanı Tunç'un soru önergesine verdiği yanıtı aktaran İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, 11 bin yabancının tutuklu olduğunu bildirdi. Çömez ayrıca Suriyelilere üç milyon ameliyat yapıldığını ifade etti.

Türkiye'deki göçmenlere verilen sağlık hizmetlerinin sayısı dudak uçuklatırken, binlerce yabancının da cezaevlerinde olduğu ortaya çıktı. Verileri paylaşan İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Suriyelilere, 3 milyon ameliyat hizmeti, 100 milyon poliklinik hizmeti, 4 milyon da yataklı hizmet verildiğini, 11 binden fazla yabancının da cezaevlerinde olduğunu söyledi.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, ülkede kaçak göçmenlerin aldığı sağlık hizmetleri ile cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü olan yabancıların dudak uçuklatan sayısını paylaştı.

"GERİ DÖNMEYENLER BİLİNMİYOR"

Adalet Bakanlığı'na Türkiye'deki cezaevlerinde kaç yabancının olduğunu soran Çömez, Bakan Yılmaz Tunç imzalı cevabı paylaştı. Cevap yazısında, cezaevlerinde 11 bin 345 yabancı uyruklu tutuklu ve hükümlü olduğu belirtildi. Rakamın fazlalığına dikkat çeken Çömez "İnanılır gibi değil, tam bir baş belası. Bu ülkenin sırtına yük oldukları yetmezmiş gibi, bir de uyguladıkları kriminal faaliyetlerle hem bu milletin güvenliğini tehlikeye atıyorlar, hem bu milletin sırtından geçiniyorlar, hem de cezaevlerini işgal ediyorlar. Cezaevlerinden izinli çıkarak kaçan ve geri dönmeyen mültecilerin ne kadar olduğunu da henüz bilmiyoruz" dedi.

"DIŞARIDA GEZEN KAÇ KİŞİ VAR?"

Dışarıda olup da, öyle ya da böyle suça bulaşmış, kriminal faaliyetlere bulaşmış ve hala dışarıda gezen kaç kişi var onu da bilmediklerini dile getiren Çömez, 'Türkiye'nin bu tipler için bir cennet olduğunu' ifade ederek, şöyle konuştu:

- Bu ülkenin asil evlatları için bir eziyet haline geldi. Her gün haberler geliyor. Yurtdışında yaptıkları mafyöz faaliyetler, kriminal işler, uluslararası çetelerin işlemiş olduğu faaliyetler münasebetiyle Türkiye'de rahatlıkla, ellerini, kollarını sallaya sallaya dolaştıklarını ve bu aziz vatandan vatandaşlık aldıklarını biliyoruz.

- Tonlarca uyuşturucuyu Avrupa'ya sokmuş, kırmızı bülten ile aranıyor, elini, kolunu sallaya sallaya sınırdan geçiyor, üç-beş kuruş veriyor, ondan sonra da vatandaş oluyor. Üstelik Türk adı alıyor. Onlarcası var böyle. Bakın bir daha uyarıyorum; Türkiye bu sorunun farkına varmaz ise, AKP rejiminin uyguladığı gibi, aymaz bir politika ile ensar ve muhacir kültürü ile yaklaşırsa, yarınlar bu ülkenin evlatları için asla ve asla güvenli bir ülke olmayacak."

"ÜÇ MİLYONDAN FAZLA AMELİYAT"

Öte yandan ülkede kaçak ve mülteci durumda olan göçmenlerin aldığı sağlık hizmetleri verilerini de paylaşan İYİ Parti'li Çömez, sağlık verilerini de aktardı:

- Şu ana kadar 3 milyondan fazla Suriyeli'ye ameliyat yapıldı. Yine Suriyelilere, 100 milyondan fazla poliklinik hizmeti, 4 milyona yakın da yataklı hizmet verildi. Bu inanılır gibi değil. Bu külfete ve yüke Türkiye'nin ve Türk milletinin tahammül etmesi ve katlanması mümkün değil.

- Siz Türk vatandaşından ilaca katkı payı ve muayene katkı payı alacaksınız. Bu mültecilerden, bu kaçaklardan, bu ülkeyi işgal etmiş yabancılardan bir tek kuruş alamayacaksınız. Ve bütün bunların faturasını Türk milletinin sırtına yükleyeceksiniz.