Gündem
25 Eyl 2015 09:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:54

Cezaevindeki Gültekin Avcı'dan meslektaşlarına mektup!

Pazartesi günü tutuklanan Gültekin Avcı cezaevinden mektup yazdı.

Zaman'da yer alan habere göre; Köşe yazıları nedeniyle tutuklanan Bugün Gazetesi yazarı ve eski Cumhuriyet Savcısı Gültekin Avcı, Silivri Cezaevi'nden arkadaşlarına ve sevenlerine duygu dolu bir mektup yazdı.

7 köşe yazısıyla terörist ilan edilmesine tepki gösteren Avcı, gözaltı ve sorgu sırasında kendisini yalnız bırakmayan meslektaşlarına teşekkür etti. ‘Farklı bir sonbahar' başlıklı mektubunda “7 köşe yazımın dimdik arkasındayım. Bedenimi hapsedebilirsiniz ama fikirlerimi asla. Ne farklı bir sonbahar. Fikirlerin hapsedildiği, kalemlerin kırıldığı bir sonbahar. Ama bana sonbahar. Hırsız ve yolsuzlara ise kış. Öyle bir kış ki, ardından bahar gelmez.” ifadelerini kullandı.

Gültekin Avcı'nın mektubu özetle şöyle: “Ben bir gazeteciyim. 7 köşe yazısıyla terörist, darbeci ve casus yaptılar. Çözüm sürecinde hükümetin PKK'ya nasıl yol verdiğini gösteren yazılarım belli ki seçim öncesi AKP'yi epey sarsmış. Devamı gelecekti. Bunlar bir yana... Ömrüme mührünü vuran vefa tablolarından bahsetmeliyim. Adliyenin 6. katında sorgu için 2. Sulh Ceza Hakimliği'nde beklerken yanıma gelen Erhan Başyurt. Sevgili Genel Yayın Yönetmenim, hatırlarsan senden hep “Kaptanımız” diye bahsederdim. Gerçekten de tayfasının akıbetinden kaygılanan vefalı bir kaptan gibi oradaydın.

Avukat Doğan Akkurt: Ailenin istikbalini ilgilendiren en önemli günde bile gözaltında yanımdaydın. Avukatların en delikanlısı.

Avukat Fikret Duran: Hidayet Karaca'yı esaretten kurtaralım diye birlikte hukuk tetkikleri yaparken, şimdi başına bir de ben çıktım. Beni boş verin Fikret'ciğim. Hidayet Karaca davasına yoğunlaşın. 7 köşe yazısıyla ağırlaştırılmış müebbet+10 yıl hapsi istenen bir gazetecinin neyini savunacaksın?

Avukat Hasan Günaydın ve Avukat Nazif Aktaş: Gözaltında ve sorguda yanımda oldunuz. Unutmayacağım gözaltındayken Hasan Bey'in cebinden çıkarıp bana verdiği 2 poğaçayı.

Avukat Yusuf Akın: Alsancak'ın Sokrates'i. Bunların hukuk ve kanun kaygısı yok demiştim sana. İyi ki avukat olarak oradaydın ve gördün her şeyi.

Avukat Deniz Sezen: CHP deyince ilk aklıma gelen coşkun kardeşim benim. Duyduğuma göre, çok ağlamışsın Deniz'cim. O gözyaşlarının tek bir damlasına bedel bir değerim varsa ne saadet.

Avukat Muzaffer Uzlaş: Sorguda parçaladın adeta kendini. Muhteşem bir savunmaydı. Hakkını nasıl öderim bilmiyorum.

Avukat İbrahim Çankaya: Her şey için çok teşekkürler İbrahim. Bugün TV ve Samanyolu Yayın Grubu'na çok teşekkür ederim. Duyduğuma göre konuyu yakından takip etmişler. Bugün Gazetesi yazarı olmaktan ve  Samanyolu Haber'de yorumcu olmaktan bir kez daha gurur duydum.