Gündem
14 Şub 2024 16:59 Son Güncelleme: 14 Şub 2024 17:01

Çevreci Sedat Cezayirlioğlu gözaltına alındı

Altın madeni faciasının yaşandığı Erzincan İliç'te yalvararak çektiği videoyla gündem olan, çevre mücadelesi veren Sedat Cezayirlioğlu gözaltına alındı.

Erzincan İliç'teki siyanürle altın çıkartılan madende meydana gelen facia Türkiye'nin gündemine oturdu. Heyelan sonucu büyük bir alanı etkileyen felakette 9 işçi toprak altında kalmıştı. İşçileri kurtarma çalışmaları devam ederken dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Sözcü'de yer alan habere göre; İliç için verdiği çevre mücadelesiyle tanınan Sedat Cezayirlioğlu'nun 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla gözaltına alındığı öğrenildi.  

BİR YIL ÖNCE İLİÇ İÇİN YALVARMIŞTI
Cezayirlioğlu geçtiğimiz yıl kazanın yaşandığı bölgede yalvararak video çekmiş, söz konusu bölgede yetkililerin yapacağı keşif için tüm Türkiye'yi İliç'e davet etmişti.

Cezayirlioğlu, şu ifadeleri kullanmıştı;

"Dünyanın ikinci Çernobil'i Erzincan İliç sizi bekliyor. Yalvarıyorum! Ellerinizi öpeyim buraya gelin lütfen. Bu son şansımız. Ben demiyorum bilim insanları "Dünyanın ikinci Çernobil'i" diyor. Herkesi buraya davet ediyorum. Türkiye'nin en büyük nehri olan Fırat Nehri'ne yakınlığı 350 metre. Milyonlarca ton siyanürü püskürtme cihazlarıyla atmosfere veriyorlar."