Gündem
11 Mar 2013 14:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:04

"CENNETTEKİLER ÇOK ŞANSLI ÇÜNKÜ KADİR'İ ORAYA UĞURLADIK"

Milliyet Gazetesi, 29 yaşında yitirdiği birinci sayfa editörü Kadir Pastutmaz'a hangi satırlarla veda etti?

Kadir Pastutmaz'ın yaşamını yitirmesinin ardından Milliyet gazetesinde şöyle veda edildi:

"Milliyet'in kapısından girdiğinde henüz 17 yaşındaydı, yazıişlerinin gece ekibinde stajyer sayfa sekreteri olarak başladı hayatını adadığı gazetesine. Önce 'mac'le tanıştı ve kısa zamanda sevdirdi kendini tüm yazıişlerine. O artık yukarı doğru taradığı saçlarıyla Milliyet'in 'Çim Adamı'ydı.

Çıraklık dönemini çabucak bitirip, ustalığa terfi ederken o çok sevdiği saçlarına da veda etmişti Kadir'imiz girdiği bu zorlu yolda. Kısa zamanda oturduğu Milliyet'in 1. sayfa koltuğunu da bir daha kimseye vermedi.
Sihirli parmaklarıyla çizdiği sayfalar ödüller topladı ama o hiç ödün vermeden hep kendini geliştirmeye devam etti. Çalışkanlığıyla, tertemiz kalbi, saf duyguları, güler yüzüyle gazetenin en aranılan insanı oldu...

Mütevazılığını ise hiç terk etmedi. En büyük zevki Güllü'nün 'Elindeyim İşte Oyuncak Gibi' şarkısını dinlerken bir iki kadeh parlatmaktı.
Hatta kimi zaman "Ben evlenirsem düğünüme Güllü'yü çağırın" diye de takılırdı.

Söz vermiştik çağıracaktık Güllü'yü düğününe, "Hele sen bir askere git gel biz sana ne şarkıcılar buluruz" diyorduk.

Ama olmadı, çağıramadık, çağıramayacağız artık!

Kadir'imize, önceki gün rahatsızlanarak gittiği hastanede kalp yetmezliği teşhisi konuldu. Tetkikleri sürerken birden fenalaştı. Yoğun bakıma alındı, ardından başka bir hastaneye sevki sağlandı, ama Kadir'imizi kaybettik. Hani derler ya 'iyiler hep erkenden, kimseye zarar vermeden gidermiş' diye. O da aynen böyle veda etti dünyaya erkenden ve kimseye bir zarar vermeden... Cennettekiler şimdi daha şanslı, çünkü Milliyet tertemiz bir evladını yolcu etti oraya.

Güle güle Kadir..."