Magazin
04 Ağu 2011 10:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:38

''CEMİLE DİYE SESLENİYORLAR!'' DİZİ YILDIZLARI AYNI FİLMDE!

Şerif Gören'in yönettiği ve Ayça Bingöl, Hazal Kaya, Selin Şekerci ile Fırat Çelik'in rol aldığı 'Ay Büyürken Uyuyayam' filmi basına tanıtıldı

Balıkesir’in Ayvalık İlçesi’nde çekilen, Şerif Gören’in yönettiği ve Ayça Bingöl, Hazal Kaya, Selin Şekerci ile Fırat Çelik’in rol aldığı ’Ay Büyürken Uyuyayam’ filmi basına tanıtıldı.

Televizyon izleyicisinin ’Öyle Bir Geçer Zaman ki’ adlı dizide ’Cemile’ karakteriyle tanıdığı Ayça Bingöl, ’Aşk-ı Memnu’ dizisinin ’Nihal’ karakteri ile gönüllerde taht kuran Hazal Kaya, ’Kavak Yelleri’ ve ’Melekler Korusun’ dizilerinden tanınan Selin Şekerci ile ’Fatmagül’ün Suçu Ne?’ dizisinde ’Mustafa’ karakterini canlandıran Fırat Çelik, Ayvalık’ta aşırı sıcaklara rağmen yoğun tempoyla film çekimlerini sürdürüyorlar. Türk edebiyatının en önemli isimlerinden Necati Cumalı’nın ölümsüz eseri ’Ay Büyürken Uyuyamam’ romanından uyarlanan filmin setinde düzenlenen toplantıda, sanatçılar duygularını paylaştı.

’CEMİLE’ DİYE SESLENİYORLAR

Ayça Bingöl, Türkiye’nin cennet köşelerinden Ayvalık’ın bambaşka bir güzelliğe sahip olduğunu söyledi. Ayvalık’ın taşının, toprağının, evlerinin ve hatta sokaklardaki kedilerinin bu güzel ilçeye bambaşka bir doku ve tat verdiğine inandığını kaydeden Bingöl, "Bu objeler insana öylesine hoş duygular veriyor ki. Bu ambiyansın bizim filmimize de bambaşka bir his katacağını düşünüyorum. Burada çalışmak, İstanbul’da çalışmaktan çok farklı. Burası doğal bir plato" dedi. Ayvalık’ta set dışında gezinirken insanların kendisine ’Cemile’ diye seslenerek büyük sevgi gösterilerinde bulunduğunu kaydeden Ayça Bingöl, "Tabii bu durum her şeyden önce bir oyuncu olarak benim çok hoşuma gidiyor" dedi. Daha önce Ayvalık’a tatil için geldiğini ve hiç film çalışması yapmadığını belirten Bingöl, zaman içerisinde koşullar el verirse Ayvalık’tan bir ev satın alarak bu şirin ilçede yaşayabileceğini kaydetti.

YABANCILIK ÇEKMİYORUM

Son dönemlerin en geniş hayran kitlesine sahip olan dizilerinden ’Aşk-ı Memnu’da Nihal’i canlandıran ve ’Adını Feriha Koydum’da da başarısını sürdüren Hazal Kaya ise Ayvalık’a daha önce birkaç kez tatil amaçlı geldiğini ve doğasına hayran kaldığını belirterek, "Ayvalık’ta yabancılık çekmiyorum. Daha önce defalarca geldiğim bu güzel ilçenin hemen hemen her köşesini biliyorum. İnsanı çok sempatik geliyor bana. Sanata ve sanatçıya çok önem veriyorlar. Bu da beni çok mutlu ediyor" dedi.

Kaya, ’Ay Büyürken Uyuyamam’ filmiyle, ilk kez Şerif Gören gibi dev bir yönetmenin kanatları altında başrol oyuncusu olarak kariyerinde çok önemli bir dönemece geldiğine inandığını kaydetti. Beyazperdede içine sinen projelerle ve sinemaya yıllarını vermiş usta sanatçı ve yönetmenlerle çalışarak ilerlemek isteğini belirten Hazal Kaya, "Şerif Gören gibi çok değerli bir yönetmenle çalışmak benim için çok büyük bir şans diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

ULUSLARARASI FESTİVALDE ÖDÜL İSTİYOR

Yeşilçam ve televizyon dizilerinin son dönemlerde en popüler oyuncularından olan Fırat Çelik de Ayvalık’a ilk kez geldiğini belirtti. Film çalışması bittikten sonra bu kez tatil için ilçeyi tercih edeceğini kaydeden Çelik, "Ayvalık’ın insanlarını çok sevimli ve sempatik buldum. Bu arada Ayvalık’ın mutfağına hayran kaldım. Farklı damak tatlarını asla unutmayacağım" dedi.

Bir oyuncu olarak en büyük hedefinin uluslararası bir festivalde ödül almak olduğunu kaydeden Fırat Çelik, "Hedeflere ulaşmak için rol aldığım dizi ve sinema filmlerinde bana verilen görevin hakkını vermek zorunda olduğumun bilincindeyim. Örneğin şu an Cannes Film Festivali’nde ödül almış usta bir yönetmen olan ve Türk sinemasının duayeni Şerif Gören ile çalışıyorum. Benimde hayalim Türkiye’de oyunculuğumu ispatladıktan sonra bir gün uluslararası bir film festivalinde ödül alabilmek. Ama bu ne zaman nasıl gerçekleşir, gerçekleşir mi; bunları şimdiden kestirebilmek oldukça güç" diye konuştu.

FİLM 4 KASIM’DA VİZYONDA

Çekimlerine Ayvalık’ın ardından İzmir Alaçatı ve Çeşme’de devam edilecek film, 4 Kasım’da vizyona girecek.