Güncel
28 Mayıs 2020 10:20 Son Güncelleme: 28 Mayıs 2020 10:20

Çelenk Seçimi: Cenaze ve Düğün Çelenkleri Arasındaki Fark Nedir?

Çiçekler her zaman, her durumda hediye edilebilen, birçok anın kurtarıcısı olan, hep iyiye işaret eden, doğanın harika armağanlarıdır.

Çiçekler her zaman, her durumda hediye edilebilen, birçok anın kurtarıcısı olan, hep iyiye işaret eden, doğanın harika armağanlarıdır. Özel günlerde, doğum günlerinde, cenazelerde, düğünlerde çiçekler oldukça anlamlı bir yere sahiptir. Çokça çiçeğin bir araya gelerek oluşturduğu, görüntüsüyle oldukça etkileyici olan çelenk ise sevdiklerinize olan desteğinizi simgeler ve onların yanında olduğunuzu ifade eder. Peki çelenk seçimi nasıl yapılır? Hangi özel günde hangi çelenk gönderilir?

Çelenk Seçimi Nasıl Yapılır?

Nişanlarda, düğünlerde, açılışlarda, törenlerde ve cenazelerde çeşitli çelenk gönderimleri yapılabilir.  Çelenkler her ne kadar aynı gibi görünseler de farklı durumlar için farklı çelenk gönderimleri yapılır. Çelenk arkasındaki renkler ve çelenk yapımında kullanılan çiçekler vereceğiniz mesajı simgeleyeceği için oldukça önemlidir. Sevdikleriniz için göndereceğiniz çelenkleri seçerken birtakım şeylere dikkat etmeniz gerekir. Cenaze ve düğün çelenkleri arasındaki farklar nedir? Hangi durumda hangi çelenk gönderilir? Çeşitleri inceleyelim!

Düğün, Nişan ve Nikah İçin Çelenk

Düğünler, nişanlar ve nikahlar oldukça romantik ve duygusal günler olarak bilinir. Romantikliği ile bilinen bu özel günlerde de romantizmin ve zerafetin simgesi olan çiçeklerin kullanılması gerekir. Düğünlere gönderilen çiçekler genellikle klasikleşen ferforjelerdir. Büyük salonlarda, açık havada, kalabalıkların dahil olduğu etkinlikler olan düğünlerde çelenginizin dikkat çekici olması gerektiği için tercihinizi buna yönelik yapmalısınız. Bu ferforjelerde genelde romantikliğiyle akıllara yerleşen güller, orkideler ve papatyalar ile hazırlanır. Nişanlar ve nikahlar için düğünlerde seçilenlere göre daha küçük çelenkler gönderilebilir.

Sevdiklerinizin yanlarında olduğunuzu hissettirmek istediğinizde, bu özel günlerde onların mutluluğuna destek olmak istediğinizde onlara çelenkler gönderebilirsiniz.

Cenaze İçin Çelenk

Cenazeler hüzünlü ve sevdiklerimize destek olmamız gereken günlerdir. Onların acılarını hissettiğinizi göstermek ve sonsuz yolculuğa uğurlanan kişiye güzel bir uğurlama yapmak için çelenkler tercih edilebilir. Cenaze çelenklerinde düğün çelenklerinden farklı olarak siyah ya da koyu bir zemin kullanılır. Cenaze çelengi, çelenk gönderen kişinin acıyı yaşayan kişiyle acısını ve duygularını paylaştığını ifade eder. Cenaze çelenkleri de gösterişli ama taziye dileklerinizi yansıtacak şekilde hazırlanır.

Tören ve Açılış İçin Çelenk

Açılış ve tören gibi özel günlerde dostlarınızı, arkadaşlarınızı ve sevdiklerinizi tebrik etmek istiyor, onları düşündüğünüzü hissettirecek bir hediye vermek istiyorsanız çelenkler güzel bir tercih olacaktır. Çelenkler, manevi desteğe ihtiyaç duyan sevdiklerinizin yanınızda olduğunuzu hissettirmenin şık yollarından biridir. Bu özel günlerinde onlara gönderdiğiniz çelenkler; onların başarılarını desteklediğinizi, onlara inandığınızı ve her zaman onlara destek olduğunuzu simgeler.

Sünnet Törenleri İçin Çelenk

Sünnet törenleri, erkek çocuğu olan aileler için oldukça heyecanlı ve zor bir gündür. Geniş aileler bir araya gelir, küçük çocuklar etrafta dolaşır, ailelere en güzel hediyeler verilir. Sevdiklerinizin bu özel ve güzel gününde onların yanında olduğunuzu hissettirmek için sünnet töreninin yapıldığı yere bir çelenk gönderebilirsiniz. Çelenk üzerine de sevdiklerinize verdiğiniz desteği ve günün anlamını ifade eden bir mesaj ekleyebilirsiniz.

Çelenk üzerine duygularınızı en iyi şekilde ifade eden bir mesaj da ekleyebilirsiniz. Sevdiklerinizin en zor zamanlarında onlara destek olmak ya da en güzel zamanlarında mutluluklarını paylaşmak için onlara çeşitli çelenkler göndererek desteğinizi hissettirin!