Gündem
18 Haz 2014 13:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:19

Çatı aday Sözcü'yü çatırdattı!

CHP ve MHP cephesinin çatı aday olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nu göstermesi Sözcü gazetesinde sert bir ayrışmaya sahne oluyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP ile MHP'nin çatı adayı olarak gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu CHP'nin ulusalcı kanadını sarsmaya devam ediyor. Sözcü gazetesi yazarlarını birbirine düşüren çatı aday tartışması ilginç bir ayrışmaya sahne oluyor.

SÖZCÜ'DE ÇATI ADAY İÇİN ÜÇ EĞİLİM

Gazetenin yazarları Ekmeleddin İhsanoğlu ismi üzerinden sert bir polemiğe tutuşurken Sözcü'de üç eğilim kendini gösterdi. Emin Çölaşan İhsanoğlu'nu açıktan desteklerken gazetenin ağır toplarından Bekir Coşkun, Soner Yalçın, Rahmi Turan ve Mehmet Türker ise sert bir muhalefet sergiliyor. Sözcü'deki üçüncü eğilim ise Uğur Dündar ve Necati Doğru'nun "bekle gör" tutumu oldu.

ÇÖLAŞAN VE RAHMİ TURAN'DAN TABAN TABANA ZIT YAZILAR

Sözcü yazarlarından Rahmi Turan ve Emin Çölaşan bugünkü yazılarıyla gazetesi ayrışmanın boyutlarını gözler önüne serdi. Çölaşan, İhsanoğlu'nun "saygın bir isim" olduğunu savunduğu yazısında çatı aday tercihine destek verirken Rahmi Turan ise İhsanoğlu tercihi için "Hangi üstün zekânın ürünü?" diye sordu. "Kim kandırdı Kılıçdaroğlu‘nu? CHP seçmeninin ona oy vereceğini kim söyledi?" diyerek sorularına devam eden Turan çatı adaya şans tanımadı.

UĞUR DÜNDAR KENDİ ADAYINI AÇIKLADI

Ekmeleddin İhsanoğlu ismine açıktan muhalefet etmese de destek vermeyen Uğur Dündar ise bugünkü köşesinde bir başka ismi Köşk için önerdi. "Cumhurbaşkanı adayım Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Metin Feyzioğlu’dur." diye yazan Dündar Yılmaz Özdil ve Mümtaz Soysal'ı referans gösterdi.