Medya
16 Oca 2011 12:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:58

ÇARŞAMBANIN ESKİ GALİBİNDEN YENİ GALİBİNE ÖVGÜ!

4.5 Sezon boyunca Çarşamba günlerinin birincisi Yaprak Dökümü'nün 'yazar' oyuncusundan Muhteşem Yüzyıl'a büyük övgü

MUHTEŞEM YÜZYIL...

Bir oyuncu olarak vizyona giren her filmi ve gösterilen her diziyi izliyorum. Kim ne yapmış, ne etmiş fikir sahibi olmak adına.

Bilenler bilir; tuhaf bir yeteneğim de vardır. Hangi işin sevilip sevilmeyeceğini, talep görüp görmeyeceğini ya senaryoyu okur okumaz anlarım ya da izler izlemez.
Yalnız kötü bir huyum da vardır. Bütün işlere bir göz atsam da takip ettiğim çok az dizi vardır. Zordur beni ekran başına kilitleyebilmek.

Geçtiğimiz çarşamba hem koparılan yaygaradan ötürü, hem herkesin ne yaptığını meraktan hem de bizim arkamızdan çarşambanın galibinin kim olduğunu merakımdan oturdum ekran başına 'Muhteşem Yüzyıl'ı izlemeye.

İtiraf etmeliyim ki baştan sona sıkılmadan izledim. Hatta deyim yerindeyse ekran başında kilitlendim. Meral Okay'ı her zaman çok beğenirdim. Şu ana kadar henüz birlikte çalışmasak da her yaptığı işi takdir ederim. Yine harikalar yaratmış bence. Üstelik topa tutulacağını        bile bile.
Tims'in sahibi Timur Savcı sektörün genç yapımcılarından. O da öyle başarılı bir iş koymuş ki ortaya alkışladım. Prodüksiyon 10 numara çünkü.

Halit Ergenç, Süleyman rolüne cuk olmuş bence. Aynı ses tonuyla konuşuyor diye yapılan eleştiriler anlamsız.
Her ne kadar Süleyman öyle değil, Hürrem böyle değil diye her kafadan bir ses çıksa, hatta devlet erkanı tarafından yuhalansa, RTÜK'ten uyarı alsa da tüm ekip önemli bir şeyi becermiş; tarihi bir dizi yapıp, sevdirmeyi. 

Nasıl ki bizim ardımızdan uzun bir süre aile dizileri yapıldıysa, 'Muhteşem Yüzyıl'ın ardından da tarihi diziler gelecektir. İşte böyle bir dönemi açmış bulunmaktalar.
Eee, çarşambanın galibi belli oldu. Bakalım bundan sonra gelecek işlere...

Başak SAYAN / AKŞAM