Magazin
21 Oca 2009 12:38 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:29

'ÇARPIK İLİŞKİ' POLEMİĞİNDE TANSİYON YÜKSELDİ!.. İKİ ÜNLÜ OYUNCU MEHMET ASLANTUĞ'A ATEŞ PÜSKÜRDÜ!..

Mehmet Aslantuğ'un, 'Düzenli bir hayat için, çarpık ilişkilerin yaşandığı 'Binbir Gece', 'Aşk-ı Memnu' gibi dizilerde oynamayı bile reddettim' açıklamasına sert tepki.

Mehmet Aslantuğ'un 'boşanma' iddialarına verdiği yanıt polemik yarattı.


Kelebek'in haberine göre; Ünlü oyuncunun "Biz şanı, şöhreti, parayı ön planda tutan insanlar olmadık. Hatta düzenli bir hayat için, çarpık ilişkilerin yaşandığı 'Binbir Gece', 'Aşk-ı Memnu' gibi dizilerde oynamayı bile reddettim" açıklamasına en sert tepki Oktay Kaynarca'dan geldi.

Her rolün etkisinde kalınır mı

 
Şu sıralar "Adanalı" dizisi ile izleyici karşısında olan Oktay Kaynarca, olay yaratan o cümleyi Mehmet Aslantuğ'un söylemiş olacağına ihtimal vermediğini belirtti: "Ben Mehmet Aslantuğ'u tanırım, eminim ki kendisi tam olarak bu ifadeleri kullanmamıştır. Çünkü o cümleleri söyleyen biri sadece oyunculuk değil, hiçbir sanat yapılamaz. Eğer bugüne kadar oynadığımız bütün rollerin etkisi altında kalsaydık, biz oyuncuları hiçbir doktor tedavi edemezdi! Rolümüzün etkisi altındayken evimize dönsek, hayatımızın sonuna kadar ne yapacağımızı bilmeyen insanlar olarak yaşar gideriz. Tekrar ediyorum; eminim ki bu sözler Mehmet'e ait değildir ya da mutlaka bir açıklaması vardır."   


Gerçek aktör böyle kaygılar taşımaz
 
Mehmet Aslantuğ'un "çarpık ilişkiler yaşanan diziler"e örnek gösterdiği "Aşk-ı Memnu"nun başrol oyuncusu Selçuk Yöntem, gerçek aktörlerin böylesi kaygılar yaşamaması gerektiğini söyledi: "Çarpık ilişki olayını bir kenara bırakalım; öncelikle bu tür ilişkilerin konu alındığı dizilerin oyuncuların özel hayatını etkilemesi ne kadar mümkün, onu düşünelim. Böyle bir şey söylemek mümkün mü? Ben gerçek bir aktörün böyle kaygılar taşımayacağını düşünüyorum. Aktörler, üstlendikleri roller ile özel hayatlarını ayrı tutmak zorundadırlar."  


Mehmet Aslantuğ, Cengiz Semercioğlu'yla birlikte uzun yıllardır görüştüğü arkadaşlarının kendisini tanıyamamasına hayret ettiğini belirterek, boşanma iddialarıyla gündeme gelen dizi polemiği hakkında şunları söyledi:
"Hayret!... Gerçekten hayret! Bir aktör böyle düşünebilir mi? Bunu söyleyebilir mi? Buna inanabilir mi? Cengiz Semercioğlu yazmış, bana sorma ihtiyacı bile duymadan. "Aslantuğ'un çarpıklık anlayışı" diye... Sorsana arkadaş!..." Gerçekten bu yazıldığı gibi mi düşünüyorsun? Çünkü matrak bir durum, eğer öyleyse niye aktörlük yaptığını merak ediyorum?" desene?... Alsana birinci elden gerçek ifadeyi!: Yapmıyorlar! Ne manidar değil mi?


Söylediğim aynen şudur: "Dört yıldır, gelen teklifleri aktörel kaygılarla (DİKKAT!... KİŞİSEL DEĞİL) reddeden, dolayısıyla para kazanıp, popüleritesini arttırma telaşına bile düşmemiş biri olarak şikayetim var!... Özel hayatımızı Brezilya dizilerine çevirdiler!... Ne haber olma niyetimiz var, ne de böyle bir yarışımız."


Senaryoların, halkın nabzını diri tutuyor diye entrikalarla bezenmesine, sahici, samimi öykülerin gözardı edilmesine muhalif olmanın bu durumla ne alakası var!... O zaman 'Yemekteyiz' ya da benzeri programlardan da hiç şikayet etmesinler!... Onlar da aynı duygulara yaslanmıyorlar mı? Bu halkı, birbirine çemkiren, kinayeli sözlerle konuşup duran bir sürü karakterin ve öykünün ipoteği altına alan oportünist niyetlere karşı durmaya çalışmanın; özel hayatla ne alaksı var!... Böylesine peşin hükümlü, art niyetli yorumlarla paralize edeceklerini mi sanıyorlar!... Gölge etmesinler, başka ihsan istemez. Kimsenin, ne parasında, ne işinde ne de şöhretinde gözümüz var!"