Televizyon
05 Eyl 2022 07:39 Son Güncelleme: 05 Eyl 2022 07:39

Canlı yayında Yunanistan’ın amacını açıkladı! ‘Durum çok tehlikeli…’

Mustafi Tümamiral Cihat Yaycı, Yunanistan'ın Türkiye'ye yönelik taciz hamleleriyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

tv100'de ekranlara gelen Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım programına konuk olarak bağlanan mustafi Tümamiral Cihat Yaycı’dan Yunanistan uyarısı geldi. Yaycı, Yunanistan'ın Türkiye'ye yönelik taciz hamleleriyle ilgili "Uçak kilitlerini, kayıtlarını NATO’ya göndereceğiz. Durum çok tehlikeli. 15 Eylül’den, moratoryumdan ve turizm mevsimi bittikten sonra Yunanistan’a kara sularını artırma ihtimali adım adım geliyor, artıracaklar" dedi.

Yayına konuk olarak bağlanan Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi (TÜRK DEGS) Başkanı Doç. Dr. Cihat Yaycı, Yunanistan'ın Türkiye'ye yönelik taciz hamleleriyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"DURUM ÇOK TEHLİKELİ"

"Çok önemli bir konudur" diyerek uyaran Yaycı "Uçak kilitlerini, kayıtlarını NATO’ya göndereceğiz. Durum çok tehlikeli. 15 Eylül’den, moratoryumdan ve turizm mevsimi bittikten sonra Yunanistan’a kara sularını artırma ihtimali adım adım geliyor, artıracaklar” ifadelerini kullandı.

Yaycı devamında da şu uyarıları yaptı:

“Artırdıkları zaman ne olacak? Türkiye’nin bunu kabul etmesi mümkün mü? 12 mil değil, mevzu 6 milin üzerine çıkma. 6 milden 7 mile çıktığı alan uluslararası deniz alanı yani bizim balıkçılarımızın balık avladığı, yatçılarımızın gezdiği, askeri uçaklarımızın ve gemilerimizin tatbikat yaptığı alanın yüzde 13’ü Yunanistan’ın oluyor. Bunu kabul etmek mümkün mü? Elbette mümkün değil. 1995 yılı TBMM deklarasyonu var. Bu deklarasyonda 6 milin üzeri diye ifade ediliyor. Madem böyle bir tehlikeli gidişat var. Biz niye NATO’yu acil toplantıya çağırmıyoruz? Yunanistan, Türkiye’yi çatışmaya çekmek istiyor.”