Dünya
13 Eyl 2023 11:00 Son Güncelleme: 13 Eyl 2023 11:05

Canlı yayında muhabiri taciz etti! Şikayet yağdı, gözaltına alındı

Gazeteci Isa Balado, İspanya'nın Madrid kentinde yaptığı canlı yayın sırasında bir erkek tarafından taciz edildi. Polis, taciz faili erkeğin gözaltına alındığını duyurdu.

İspanya'nın başkenti Madrid'de canlı yayın sırasında muhabir Isa Balado'yu taciz eden erkek, polis tarafından gözaltına alındı. Taciz faili erkek, Cuatro kanalı için canlı yayında bir hırsızlık olayını aktaran Balado'nun arkasından yaklaşıp kendisine tacizde bulunmuş, ardından hangi televizyon kanalı için çalıştığını sormuştu.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, cinsel taciz olayı gerçekleştiğinde Isa Balado bir canlı yayının ortasındaydı. Balado bunu tacizci erkeğe açıkladıktan sonra yayına devam etmeye çalıştı, fakat program sunucusu Nacho Abad, Balado'nun adamı kamera önünde tutması konusunda ısrar etti. Balado, adama işini yapmaya çalıştığını söyledi. Adam, uzaklaşırken muhabirin başına dokunmaya da çalıştı. Yayının yapıldığı sokakta kalmayı sürdüren adam, daha sonra Balado'ya bir kez daha yaklaştı. Muhabirin suçlamalarını duyduğunu söyleyen adam, Balado'nun 'doğruları söylemesi gerektiğini' savundu. 

'CEZASIZLIĞA "ARTIK YETER" DİYORUZ'
Balado, yayının kesilmesini istediğini, çünkü tacizci erkeğe daha fazla ilgi gösterilmesini istemediğini söylerken, polis, X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı açıklamada, canlı yayında muhabire cinsel saldırıda bulunan adamın gözaltına alındığını duyurdu.

Cuatro'nun sahibi Mediaset Espana, 'her türlü taciz ve saldırganlığı kategorik olarak reddettiklerini' söylerken, Çalışma Bakanı Yolanda Diaz da olayın cezasız kalmaması gerektiğinin altını çizdi. Diaz, "Gazetecilerin böyle cinsel saldırılar yaşamasına ve saldırganların kamera karşısında pişmanlık duymadan durmasına sebep olan, maçoluktur" dedi. İspanya Eşitlik Bakanı Irene Montero da Balado'ya desteğini açıklayarak "Rıza olmadan dokunmak cinsel şiddettir; cezasızlığa 'Artık yeter' diyoruz" diye konuştu.

İspanya Kraliyet Futbol Federasyonu (RFEF) Başkanı Luis Rubiales'in Dünya Kupası finali sonrası futbolcu Jenni Hermoso'yu dudağından öperek taciz etmesiyle başlayan eleştiri ve tartışmalar ülkede haftalardır devam ediyor. FIFA'nın 90 günlüğüne görevden uzaklaştırdığı ve çok sayıda istifa çağrısı yapılan Rubiales sonunda görevinden istifa ederken, İspanya'daki kadınlar da 'Me too' hareketine benzer bir 'Bitti' hareketi başlatarak toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve erkek şiddetine karşı seslerini yükseltti.