Televizyon
23 Eyl 2013 12:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:39

ÇANLAR SHOW TV İÇİN Mİ ÇALIYOR? HANGİ KANAL KOMADA? KESKİN KALEM YAZDI...

Medyaradar'ın usta ismi Keskin Kalem, televizyon kanallarını mercek altına aldı.

TV’DE YENİ SEZON

Ziller çaldı, okullar açıldı.
 
Ve Ekran!  TV Kanalları ağır toplarını ekranlarına bir bir sürmeye başladılar, yeni sezon başladı!
 
O halde ilk yazımı yeni sezonun ilk haftasına ayırmalıyım.
 
TNS TV İzlenme Ölçüm Sistemi’nin zaaflarını -reklam verenlerin tercihi nedeniyle mecburen- bir yana bırakıp ilk haftaya TNS verileriyle bir göz atalım.
 
Bir Değerlendirme:
 TNS sisteminde ölçülen 9 TV Kanalı var.  Bakalım bu kanallar ilk haftanın ilk 50’sine kaçar program sokabilmişler. Star totalde 44, AB’de 46 programla her iki kulvarda birinci olurken, Star’ı total izleyicide 43 programla ATV, AB’de ise 44 programla Fox izliyor. ATV, AB’de, Fox da totalde 4. sırada yer alırken; geçen sezonun her iki kulvardaki birincisi Kanal D, bu sezonun ilk haftasında her iki kulvarda da (totalde 41, AB’de 43 programla) sadece 3. sırada yer bulabilmiş. Show TV ise her iki izleyici kitlesinde de (totalde 27, AB’de 31 programla) 5. sırada.
 
Bu durum gösteriyor ki bu yılda yarış, Star, ATV ve Kanal D arasında geçecek. Fox TV’de bu üç kanalı zorlayacak. Show TV’nin bu yıl da iddiası yok gibi.
 
                                 İLK BEŞ BÖYLE! YA DİĞERLERİ?
 
Show TV böyle devam ederse totalde 27 programla, 6. sırada yer alan Samanyolu ile AB’de 25 programla, 6. olan TRT’ye geçilip ilk beşin dışına atılması yüksek ihtimal.
 
Kanal 7, totalde 10 ve AB’de 8 programla ilk haftanın 8’incisi olurken, Kanaltürk 250 program arasına totalde 4, AB’de ise sadece 1 (yazıyla bir) program sokarak uzak ara sonuncu olmuş.
 
                                         KANALTÜRK  KOMADA!
 
Bir Analiz:

 Liderlik yarışı, önümüzdeki günler çok su kaldırır. Yarış olanca hızıyla başladı. Ancak kesin olan bir şey var ki; o da Kanaltürk’ ün kan kaybede, kaybede artık komaya girdiği.
 2013"le birlikte kan kaybetmeye başlayan Kanaltürk son olarak usta televizyoncu Taner Dileklen ve programlarını da kaybedince adeta film kanalına döndü.
 
                                REKLAMCIDAN GENELMÜDÜR;
                        KAMERAMANDAN PROGRAM MÜDÜRÜ
                                               OLMAZ, OLAMAZ!

 
Bir Tavsiye:
 Sayın Kanaltürk Patronajı ve Medya Grup Başkanı Fatih Karaca, Reklamcıdan genel müdür, kameramandan da program müdürü olmaz!
 Ya bu hatadan dönün ya da kanalı tamamen film kanalına dönüştürün. Yoksa kanalınız giderek eriyecek, önce sürekli bitkisel hayata girecek. kısa bir süre sonra da, Allah Rahmet Eylesin!
 
                                        ZAHİDE YETİŞ, ATV’DE!
 
 Bir Haber:
Geçen dönem Doktorum programıyla iyi bir çıkış yakalayan Zahide Yetiş, ATV ile anlaştı.  Bu sezon adı bir çok kanalla anılan Zahide Yetiş’in aylar önce Global Yapım ile anlaştığını biliyorum. Deneyimli yapım şirketi de başarılı sunucuyu bir kadın kuşak programı yapmak için kolları sıvadığını duydum.
 
        ZAHİDE YETİŞ DUAYEN TELEVİZYOCULARLA ÇALIŞACAK!
 
Aldığım bilgilere göre Global, iyi ve izlenir bir program yapmak için televizyon piyasasının duayen isimleriyle anlaşmış ya da anlaşmak üzereymiş. Bu isimleri biliyorum -hele bir isim var ki, duyunca "Bravo Global’e!" diyeceksiniz. en azından ben dedim-  Ancak kesinleştiremedim. Kesinleştirir kesinleştirmez sizlerle paylaşacağım.  Zaten beni bilen bilir, bu köşede bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da dedikodu değil, net ve kesin bilgilere yer vereceğim...
 
İyi Seyirler...

KESKİN KALEM