Gündem
12 Oca 2016 17:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:17

Can Dündar'dan manidar soru: Beyaz mı daha tutsak biz mi?

MİT tırları sebebiyle tutuklanan Can Dündar'dan Beyazıt Öztürk ile ilgili manidar bir soru geldi.

Beyaz Show'da yaşananlar nedeniyle hakkında soruşturma açılan Beyazıt Öztürk ile ilgili bir yorum da Can Dündar'dan geldi.

Beyaz Show'a Diyarbakır'dan telefonla bağlanan Ayşe Çelik , Diyarbakır'da yaşananlara dikkat çekerek "Çocuklar ölmesin" dedi. Yapılan konuşmayı canlı yayında onaylayan ve alkış isteyen Beyazıt Öztürk, katıldığı programda geri adım atarak"Kırdığım, üzdüğüm insanlardan özür diliyorum" dedi. Beyazıt Öztürk'ün geri adım atması üzerine MİT tırları sebebiyle tutuklanan Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, kişisel Twitter hesabı üzerinden oldukça manidar olan şu soruyu sordu: Sizce Beyaz mı daha tutsak biz mi?



"SİZCE BEYAZ MI DAHA TUTSAK BİZ Mİ?"

Can Dündar'ın Beyazıt Öztürk sorusu binlerce kişi tarafından paylaşılıp beğenilirken, pek çok Twitter kullanıcısı da soruyu yanıtladı. İşte, "Sizce Beyaz mı daha tutsak biz mi?" sorusuna gelen yanıtlar!

Aslı Işıktaş ‏@asliisiktas "Çocuklar ölmesin,analar ağlamasın, silahlar sussun demenin nesi bölücülük arkadaş! Kafayı yemiş millet!", ozcance ‏@ozcancezan "Bütün renkler aynı hızda kirleniyordu / birinciliği Beyaz'a verdiler.", Gece ‏@Gece_FB "Kendisini iyi ifade edemeyen olarak Beyaz.", @hakantanhu" Yanlış! çocukları eminim ki Can bey de sever. Çocukların ölüm haberine üzülmek suç mu?",gerçek ‏@atapoyraz2010 "Lütfen beyazı kullanma aranızda dağlar kadar fark var. Beyaz bu vatan için çok kıymetli. Onun içinde bu vatan kiymetli.", Hasan Vasfi Altay ‏@Hasan "Beyaz altın kafeste. Bir şikayeti de yoktu. Programa bağlanan kız yaktı çocuğu.", thekrdlnsrl ‏@KardelenSural "Onun düşünceleri tutsak sizin bedenleriniz. Sız özgürsünüz, biz yanınızdayız."Dr Mustafa Taşçıoğlu ‏@cypriotdr "Önemli olan tutsak olmak değil, teslim olmamak önemli.",Yüceyla Gümüş ‏@GumusYuceyla "Beyaz yapmadığı bir şey için özür diledi. Artık ne camiye yaranır nede kiliseye!"

BEYAZ SHOW'DA NELER OLMUŞTU?

Can Dündar gibi pek çok kişinin farklı tepkiler göstermesine neden olan, Türkiye gündemine oturan olay Beyaz Show'un 8 Ocak'ta yayınlanan bölümünde yaşandı. Beyazıt Öztürk'ün Kanal D'de canlı yayınlanan programına telefonla katılarak Diyarbakır'da yaşanları anlatan, Ayşe Çelik şunlardı söyledi: "Ülkenin doğusunda yaşananların farkında mısınız? Burada yaşananlar medyada çok farklı aktarılıyor. Sessiz kalmayın. İnsan olarak biraz daha hassasiyetle yaklaşın. Görün, duyun ve artık bize el verin. Yazık! İnsanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın." dedi.

BEYAZIT ÖZTÜRK NE DEDİ?

Hassasiyeti için öğretmene teşekkür eden Beyazıt Öztürk ise Ayşe Çelik'in sesinin titremesinden çok etkilendiğini söyledi ve "Elimizden geldiğince biz de duyurmaya gayret ediyoruz, emin olun. Ama bu söyledikleriniz bir kez daha bize ders oldu. Daha fazlasını yapmaya gayret edeceğiz. Oradaki insanlara selam olsun." şeklinde konuştu. Beyazıt Öztürk, Diyarbakır halkına selamını ilettikten sonra stüdyodakilerden alkış istedi.