Medya
29 Mar 2010 14:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:11

ÇAL KALBİMİ PROGRAMINDA KİM KİMİ SEÇİYOR? TARAF YAZARINDAN STAR TV'NİN PROGRAMINA ELEŞTİRİ!..

Star TV'de Bay J'in sunumuyla ekrana gelen Çal Kalbimi isimli programını hangi Taraf yazarı eleştirdi?

Seçse de seçilse de erkek tektir ideolojisi ve Star Tv’nin yeni programı: ‘Çal Kalbimi’

İllaki çok kız olacak.. ekranda dizi dizi sıralanacak ve karşılarında da tek bir erkek olacak.

Tersini düşünmek anlamsız; yani, çok erkek olması, ekranda dizi dizi sıralanması ve bu erkeklerin karşısında da tek bir kız olması, hayal bile edilemez.

Çünkü seçimi erkek yapar!

Çünkü kızlar tarafından seçilse bile erkek tektir.

Aslında en sonunda seçen de odur zaten.

Star Tv’nin Çal Kalbimi adlı yeni programında, erkek adayı beğenmeyen kızlar, ışıklarını söndürerek kendilerini saf dışı bıraksalar da, aslında erkeği değil, kendilerini elemiş oluyorlar; bu da, erkeğin lehine bir eliminasyon çalışması zaten; nihayetinde erkeğin sunduğu özelliklere ve onun tabiatına uymayanların kendi kendilerini bir çırpıda elemeleri, erkeğin seçimini daha da kolaylaştırıyor ve onu zahmetten kurtarıyor.

Bu noktada da erkek kazançlı çıkıyor anlayacağınız; neticede daha az emek harcayarak ve en önemlisi daha az kafa yorarak sonuca ulaşmış oluyor.

Mehmet Ali Erbil’in geçen yıl sunuculuğunu yaptığı 50 Sarışın adlı programda da tek bir erkek 50 sarışın kız karşısında yarışıyordu.

Yani sistemin alışkanlığı bu doğrultuda!

Cazip ve esas olan; seçse de seçilse de erkeğin tek erkek oluşu.

Erkek egemen düzen bunu gerektiriyor zira.

Şunu hayal bile edemeyiz mesela; erkek istemeye gelen kız tarafı!

Star Tv’de cumartesi akşamları yayınlanan Çal Kalbimi, kanalın web sitesinde şöyle tanıtılıyor: “Kendine güvenen birbirinden güzel 30 bekâr kadını, hayallerinin erkeği ile buluşturan Çal Kalbimi, Bay J’nin sunumuyla… Kadınların beğendikleri adayları (Telesiyejin notu: adaylar değil; aday. Çünkü her defasında tek bir erkek aday var, işin ideolojik püf noktası da bu zaten.) seçtikleri, adayların (adayın olacak) da kendilerini tanıtıp, tüm hünerlerini sergiledikleri Çal Kalbimi, ikinci bölümü ile ekranlara geliyor. Beğendikleri adayları (adayı) daha yakından tanıma fırsatı bulan kadınlar, beğenmedikleri adayları (adayı) ise masalarındaki ışıkları söndürerek eliyor. Erkekler (erkek) de ışıklar sönmesin diye bütün yeteneklerini sergilemeye devam ediyor. Çal Kalbimi Bay J’nin esprileriyle seçme ve seçilme heyecanını Star TV ekranlarına taşıyor.”

Aslında Çal Kalbimi adlı programdaki durum şu: Seçme-seçilme-seçme; nihai kararı yine erkek veriyor zira.

Ve beğendiği kızı koluna takıp götürüyor.

Şov açısından bakıldığında ise, dişi kişi yine bir şov objesi olarak ortaya çıkıyor; 30 genç kız –gözü doyurma amaçlı- bir tür cinsel obje gibi kullanılıyor.

Programın akışı içinde erkek seyirci de kendi payına kızlardan bazılarını seçip, kafasında (hayalinde) haremini kurmuş oluyor bir güzel.

İyi şeyler değil bunlar anlayacağınız.. hiç değil hem de!

Telesiyej/Taraf