Medya
18 Oca 2012 14:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:14

ÇAĞDAŞ GAZETECİLER DERNEĞİ'NDEN DİNK KARARI AÇIKLAMASI!

ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay, Gazeteci Hrant Dink kararı ile ilgili açıklamasında ne dedi?

Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay’ın Gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesi davasında örgüt yok kararı verilmesi üzerine bir açıklama yaptı.

"Gazeteci arkadaşımız Hrant Dink’in öldürülmesi ile ilgili verilen karar bir kez daha gösteriyor ki ülkemizde kimse güvende değil, zaten tartışmalı olan adalete güven tamamen yok edilmiştir.

Bu kararla Türkiye, gazetecilerin aydınların öldürüldüğü, öldüren güclerin devlet görevlileriyle ve kurumlarıyla ele ele olduğu ve asla dokunulmadığı, soruşturulmadığı bir ülke haline dönüştürülmüştür.

Cezaevlerindeki 100 e yakın gazeteciler çok kolay bir şekilde terör örgütü üyeliğinden yargılandığı ülkemizde, kamu görevlilerinin ve kimi devlet kurumlarının tetikçilerle ilişkisi ve koruması konusunda pek çok deliller ortaya konulduğu halde bunun mahkeme tarafından ciddiye alınmaması vahim bir durumdur.

Verilen kararda sadece,"hrant dink kendi kendini vurmuştur" denilmediği kalmıştır.

Bu adil olmayan, haksız kararla devlet te , adalet de, iktidar da zan altındadır.Cinayeti azmettiren, tetikçileri koruyan, saklayan odaklar devletin koruma kalkanı arkasında tutulmuştur.Devletin ilgili kurumları ve elemanları cinayete yardım ve yataklık suçu ile karşı karşıyadır.

Bu dava bimemiştir, biten Türkiye’deki adil yargılama ve adalet anlayışıdır.